Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замразен зелен фасул (или зелен грах) яхнияВ кипящата течност се изсипва нарязаният зелен фасул (ако трябва, се нарязва на по-дребни парчета)....
1
Замразен зелен боб за зимата
Разбира се, че може и да не се бланшира предварително, а да се замрази напълно суров, но при бланширането той омеква и е по-лесно прибирането му откъм място във фризера.
Замразеният зелен боб за зимата е готов....
Агнешко със замразен зелен фасул
Сипваме при месото замразения зелен фасул (трябва като извадим от фризера да облеем с топла вода ), посоляваме на вкус, наливаме на ястието вода (1 и 1/2 ч.ч.) и отново връщаме тавата във фурната да се пече до готовност....
Замразен зелен фасул (или зелен грах) с масло
Растителното масло и 1 чаена чаша вода се кипват и в кипяща смес се изсипва неразмразеният зелен фасул (грах).
Задушава се на тих огън 12-15 мин.
Посолява се, отцежда се и се залива с разтопеното краве масло....
Зелени зърна кафе вместо зелен чай
Благодарение на високото им съдържание в току-що набраните зърна кафе, те притежават два пъти по силен антиоксидантен ефект дори от зеления чай или екстракта от гроздовите семки....
Когато слънцето замръзнеДен от живота на слънцето
Слънцето се състои основно от водород, останалото е хелий ( и малки количества други често срещани елементи като кислород, въглерод, азот, силиций, магнезий, неон, желязо, сяра, алуминий, калций...
1
Зелен ЧайВ процес на разработка са защитните свойства на зеления чай в таблетна форма при увреждания на кожата, причинени от слънцето, както и външното му приложение при предракови кожни изменения....
4
Слънце от бутертесто
А накрая пекох слънцето от бутертесто на 200 градуса на предварително загрята до желаният цвят....
Тирамису със зелен чай матчаПоръсваме 1-2 лъжици матча зелен чай.
Върху крема за тирамисуто нареждаме разрязани ягоди (форма по избор). Следват ред бишкоти и финален ред крем.
Кремът се поръсва с 1-2 лъжици мача зелен чай....
1
Зелен чай с кленов сироп
Залейте чая с вряща вода и похлупете. Оставете да се запари за 3-4 минути, прецедете и охладете.
Нарежете половината лимон на фини колелца, а на другата половинки изцедете сока.
Смесете кленовия сироп, лимоновия сок...
Плодова салата със зелен чай
Чаят се залива с 300 милилитра вряла вода и се оставя 5 минути под капак.
Лимонът се изцежда. Чаят се смесва с лимоновия сок, червеното вино и пудрата захар. Всичко се вари на слаб огън 5 минути.
Сместа се охлажда...
Уникално слънце от бутертестоСладкишът Слънце се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.
Да ви е сладко с товауникално слънце от бутертесто!...
1
Слънце за душата
Изваждайки го от фурната, се опитайте да не се изгорите, бързайки да предложите на душата си това парещо слънце!...
Диетата с ябълки и зелен чай ни пази от рак
За укрепване на организма се препоръчват консумирането едновременно на ябълки и зелен чай – според изследвания тази комбинация може да предпази от различни видове заболявания....
Зелен чай с джинджифил и лимон
Залейте едно пакетче зелен чай и два малки резена от обелен корен джинджифил.
Оставете да се запари за 3 минути, добавете мед или кафява захар и резени лимон....
Чия пудинг с матча зелен чай
Преди консумация декорирайте чия пудинга с матча зелен чай с плодове по желание....
Зелен чай с джинджифил за отслабване
Прецедете и поднесете ароматния чай, подсладен с мед, агаве или просто не го подслаждайте.
Пийте чая за отслабване сутрин на гладно за максимален ефект. Особено приятен е този зелен чай с джинджифил за отслабване....
Коктейл с ром и зелен чай
В тенджера поставяме краставицата заедно с водата и захарта. Варим на средно висока температура, докато захарта се разтопи. Махаме от котлона и изхвърляме краставицата.
Намачкваме листата от мента и сока добавяме, както...
Зелен чай с ябълки и карамелДобавете зеления чай, резените лимон и запарете за няколко минути.
Разсипете в чаши, като прецедите и поднесете....
1
Зелен или черен чай?
Цветовете на зеления чай са от нежно „салатен“ до наситено тъмно зелен. Аромата на приготвения чай е на прясно окосена трева, а вкусът е тръпчив, понякога сладникав, но никога нагарчащ....