Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво съдържат рулцата от рациКакво съдържат рулцата от раци
20
Основен компонент на рулцата от раци не е месото от рачешки опашки, а пречистен рибен белтък, известен като сурими....
За и против рулцата от рациЗа и против рулцата от раци
С което би трябвало да ви е станало ясно, че е добре да избягвате тяхната консумация. Забележете, че посочихме, че е добре да избягвате консумацията на рулца от раци, а не изобщо да забравите за тях....
Полезни ли са рулцата от раци?Полезни ли са рулцата от раци?
Сурими на първо място Основната съставка на рулцата от раци е сурими – смляна риба. Когато в магазина вземете опаковка рачешки рулца, погледнете съдържанието. Ако сурими е на първо място, значи продуктът е качествен....
Рулца от рациРулца от раци
2
Хранителни стойности на рачешките рулца В 15 г рачешки рулца се съдържат: Протеини – 1, 2 г Въглехидрати - 2, 5 г Мазнини – 0, 2 г Енергийна стойност – 16 ккал Тези стойности превръщат рулцата от раци в храна, която...
Как се ядат рулцата от раци?Как се ядат рулцата от раци?
2
Вижте и няколко вкусни рецепти с рулца от раци: Салата с рулца от раци и майонеза, Предястие с маслини и рулца от раци, Пикантна разядка с рулца от раци и Топчета с рулца от раци....
Защо да избягваме рафинираните продуктиЗащо да избягваме рафинираните продукти
Всеки е чувал, че рафинираните продукти са много вредни и че от тях се натрупват килограми, а за диабетиците са даже опасни в здравословно отношение. Важно е обаче да разберем защо това е така и как да разберем кои продукти...
Защо да избягваме солените храниЗащо да избягваме солените храни
Прекалено солените храни са много вредни за бременни и за болните хора, тъй като претоварват бъбреци и черен дроб. За здравия човек също не е добре да прекалява със солените храни. Често се случва човек да консумира...
Защо и как да избягваме излишните конфликтиЗащо и как да избягваме излишните конфликти
Компромисите и сътрудничеството могат да помогнат за избягване на конфликти....
РациРаци
Такива трябва да са и рачешките рулца, макар че в повечето от тях на практика няма истинско месо от раци, а само аромати....
Как да приготвим рациКак да приготвим раци
Сочното сладко месо на раците се харесва както на възрастните, така и на децата. Ордьоврите и ястията от раци са популярни в много национални кухни. Най-вкусни са речните раци, уловени в ранните дни на есента. Тогава...
Ето защо да избягвате алуминия в антиперспирантитеЕто защо да избягвате алуминия в антиперспирантите
Много хора използват дезодорант или антиперспирант (срещат се под формата на аерозол, рол-он, стик или крем) всеки ден. И двата продукта са ефективни начини за справяне с изпотяването, но работят различно. Дезодорантите...
Емоционално хранене и защо трябва да го избягватеЕмоционално хранене и защо трябва да го избягвате
Здравият разум нарежда, че ядем, за да задоволим физическия глад и нуждите на тялото си. Това обаче може да не е винаги така. Понякога емоционалните нужди могат да решат какво и колко да ядем, за да се чувстваме по-добре...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Кои са празните калории и защо трябва да ги избягваме?Кои са празните калории и защо трябва да ги избягваме?
тракт, чест запек или диария; - повишаване на нивото на лошия холестерол, развитието на сърдечно-съдови заболявания; - нарушение на храносмилателните и метаболитни процеси, създаване недостиг на хранителни вещества; Избягвайте...
Какво е токсична позитивност и защо трябва да я избягваме?Какво е токсична позитивност и защо трябва да я избягваме?
Да бъдеш позитивен може да бъде здравословно и полезно. Помага да се чувстваме по-добре и по-щастливи. Въпреки това, да се принуждаваме да бъдем позитивни през цялото време, може да стане проблематично. Ние сме хора и като...
Как да избягваме неудобните въпросиКак да избягваме неудобните въпроси
На всеки се е случвало да изпада в неприятни ситуации и да му задават въпроси, от чиито отговори се смущава. Всъщност, хората обикновено не целят да ви накарат да се чувствате неудобно. Доста често те просто се опитват да...
Хранителни комбинации, които да избягвамеХранителни комбинации, които да избягваме
Ако искаме да се чувстваме добре, да ни е леко и комфортно, се препоръчва да избягваме следните хранителни комбинации: 1) Приемът на плодове по време на хранене или като десерт след храненето - Плодовете по принцип се...
Кои калорични напитки да избягваме?Кои калорични напитки да избягваме?
Съветите са да се четат етикетите на бутилираните напитки, да се избягва честата консумация на газирани и алкохолни напитки или да приготвяте свои собствени....
Родителските грешки, които да избягвамеРодителските грешки, които да избягваме
За да ви позволим да си отдъхнете поне за миг, ще ви разкрием кои са някои от най-често срещаните родителски грешки, които трябва да избягвате, за да отглеждате наистина щастливо дете....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....