Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да ядем повече дюли?Защо да ядем повече дюли?
Полезните свойства на дюлите са познати на човечеството от дълбока древност. Смята се, че още бащата на медицината Хипократ е препоръчвал този плод като лек за стомашно-чревния тракт. Понеже в дюлята има високо съдържание...
Защо да ядем повече авокадо?Защо да ядем повече авокадо?
Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...
Защо да ядем повече киселец?Защо да ядем повече киселец?
Доскоро повечето готвачи не използваха киселец в менютата си....
Защо да ядем повече орехи?Защо да ядем повече орехи?
В козметичните продукти все повече се използва орехът като съставка. Хранителните вещества в тях спомагат за по-бързото зарастване на различни белези и пигментации по кожата....
Защо да ядем повече ягоди?Защо да ядем повече ягоди?
За да се възползвате от всички добри свойства на сочните плодчета, наблягайте на повече рецепти с ягоди или опитайте някоя от нашите ягодови торти....
Защо да ядем повече ориз?Защо да ядем повече ориз?
Защо да ядем повече ориз? Ново проучване и изследване, при което са взели участие повече от 14 хиляди души доказа за пореден път, че яденето на ориз е полезно....
Защо да хапваме повече мандарини през зимата?Защо да хапваме повече мандарини през зимата?
Пресни мандарини пък са полезни още при заболявания на стомашно-чревния тракт, съпроводени с разстройство. С това обаче ползите от мандарините не спират....
Запечени Мандарини с МаскарпонеЗапечени Мандарини с Маскарпоне
Запечените мандарини с маскарпоне имат отличен сладко-горчив вкус. Стават за център на превъзходна плодова салата....
Ето защо да ядем повече фенелЕто защо да ядем повече фенел
4
Светлозеленият и с анасонов аромат фенел е зеленчук, заслужаващ внимание. Той може да бъде намерен в магазините през цялата година но сезонът му е лятото. Със средиземноморски произход, той се съчетава добре с продукти...
Защо да ядем повече червено цвекло?Защо да ядем повече червено цвекло?
Но, разбира се, те биха могли да му дойдат в повече. Тогава се намесва цвеклото и съдейства за нормалното функциониране на органа....
Защо да ядем повече пикантни ястияЗащо да ядем повече пикантни ястия
Храненето с лютиви и изобилстващи от остри подправки храни засилва метаболизма, чрез съставката капсаицин подпомага изгарянето на повече мазнини и така неусетно някои излишни килограми се топят....
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
Например витамин В1 в състава им е 3 пъти повече, витамин В2 - 2 пъти, а витамин А - 2. 5 пъти....
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
Подобряват метаболизма и действат благотворно на храносмилателната система, макар че не трябва да претоварвате организма с повече от 5 до 6 яйца на ден....
Защо да ядем повече черен шоколадЗащо да ядем повече черен шоколад
Въпреки сладостта на повечето шоколадови продукти на пазара, за черният шоколад, който е натуралният и истински вариант, е характерна една леко горчива нотка, която не се харесва на всекиго....
Защо да ядем повече кедрови ядки?Защо да ядем повече кедрови ядки?
От всички видове ядки кедровите са най-скъпите. Но хранителната стойност на кедровите плодове е неоспорима - те съдържат вещества, уникални за човешкото тяло, които могат дълго време да ни дадат здраве. Какви са ползите...
Сладко от мандарини и джинджифилСладко от мандарини и джинджифил
Мандарините се изчистват и разделят на отделни резенчета. Заливат с 2 ч.ч. вода и така престояват около 4-5 часа, а може и повече, зависи с какво време разполагате. Добре е водата периодично се сменя....
Сладкиш с мандарини и кайсииСладкиш с мандарини и кайсии
Залива се със сока от мандарините. Отгоре се намазва със сладкото от кайсии....
Домати с мандарини и ябълкиДомати с мандарини и ябълки
Върху тях се добавят нарязаната цикория, доматите, ябълките, мандарините, зеленият лук, магданозът, заквасената сметана, лимоновият сок, сокът от портокали. Разбърква се добре....
Чийзкейк с мандарини и пудингЧийзкейк с мандарини и пудинг
Сипете го върху бисквитения блат, заравнете и сложете в хладилника да стегне около 3-4 часа. Поръсете с шоколадови пръчици и украсете с парчета мандарини....
Сладкиш с мандарини и лимонадаСладкиш с мандарини и лимонада
Последно се прибавят смлени едро бадеми, да се усещат парченцата, и малко кора от измита мандарина. Сипете върху хартия за печене с диаметър 24 см или 20 см....
Сладко от мандарини с лимонСладко от мандарини с лимон
Сложете да се вари, когато водата заври, намалете котлона и варете сладкото от мандарини 30 минути с бъркане. Разтворете желатина в топла вода, прибавете го в сместа....
Кекс с мандарини и ябълкиКекс с мандарини и ябълки
Обелваме мандарините и ги нарязваме на малки парченца вътрешността. Мандарините трябва да са сочни. Корите ги настъргваме и ги слагаме в кашата....
Руло с мандарини и кремРуло с мандарини и крем
2
Добавя се маслото и се разбърква да се разтопи. Мандарините се обелват, зависи от големината. Блатът се намазва с охладен крем, отгоре се нареждат мандарините една до друга и се навиват на руло с хартията....
Ашуре с мандарини и лаймАшуре с мандарини и лайм
3
В друг съд нарежете мандарините и добавете сока от лайм, разбъркайте. Тук пожелание можете да сипете мандарините вътре в готовия десерт или при сервиране да добавите към всяка порция. Добър апетит!...
Сладкиш с мандарини и пудингСладкиш с мандарини и пудинг
Върху пълнежа сложете резенчета мандарина. Печете сладкиша с мандарини и пудинг на 160 градуса за 70 минути....