Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да ядем повече дюли?Защо да ядем повече дюли?
Полезните свойства на дюлите са познати на човечеството от дълбока древност. Смята се, че още бащата на медицината Хипократ е препоръчвал този плод като лек за стомашно-чревния тракт. Понеже в дюлята има високо съдържание...
Защо да ядем повече киселец?Защо да ядем повече киселец?
Доскоро повечето готвачи не използваха киселец в менютата си....
Защо да ядем повече ягоди?Защо да ядем повече ягоди?
За да се възползвате от всички добри свойства на сочните плодчета, наблягайте на повече рецепти с ягоди или опитайте някоя от нашите ягодови торти....
Защо да ядем повече орехи?Защо да ядем повече орехи?
В козметичните продукти все повече се използва орехът като съставка. Хранителните вещества в тях спомагат за по-бързото зарастване на различни белези и пигментации по кожата....
Защо да ядем повече авокадо?Защо да ядем повече авокадо?
Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...
Защо да ядем повече ориз?Защо да ядем повече ориз?
Защо да ядем повече ориз? Ново проучване и изследване, при което са взели участие повече от 14 хиляди души доказа за пореден път, че яденето на ориз е полезно....
Защо да хапваме повече мандарини през зимата?Защо да хапваме повече мандарини през зимата?
Пресни мандарини пък са полезни още при заболявания на стомашно-чревния тракт, съпроводени с разстройство. С това обаче ползите от мандарините не спират....
Запечени Мандарини с МаскарпонеЗапечени Мандарини с Маскарпоне
Запечените мандарини с маскарпоне имат отличен сладко-горчив вкус. Стават за център на превъзходна плодова салата....
Защо да ядем повече червено цвекло?Защо да ядем повече червено цвекло?
Но, разбира се, те биха могли да му дойдат в повече. Тогава се намесва цвеклото и съдейства за нормалното функциониране на органа....
Защо да ядем повече пикантни ястияЗащо да ядем повече пикантни ястия
Храненето с лютиви и изобилстващи от остри подправки храни засилва метаболизма, чрез съставката капсаицин подпомага изгарянето на повече мазнини и така неусетно някои излишни килограми се топят....
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
Например витамин В1 в състава им е 3 пъти повече, витамин В2 - 2 пъти, а витамин А - 2. 5 пъти....
Ето защо да ядем повече фенелЕто защо да ядем повече фенел
4
Светлозеленият и с анасонов аромат фенел е зеленчук, заслужаващ внимание. Той може да бъде намерен в магазините през цялата година но сезонът му е лятото. Със средиземноморски произход, той се съчетава добре с продукти...
Защо да ядем повече кедрови ядки?Защо да ядем повече кедрови ядки?
От всички видове ядки кедровите са най-скъпите. Но хранителната стойност на кедровите плодове е неоспорима - те съдържат вещества, уникални за човешкото тяло, които могат дълго време да ни дадат здраве. Какви са ползите...
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
Подобряват метаболизма и действат благотворно на храносмилателната система, макар че не трябва да претоварвате организма с повече от 5 до 6 яйца на ден....
Защо да ядем повече черен шоколадЗащо да ядем повече черен шоколад
Въпреки сладостта на повечето шоколадови продукти на пазара, за черният шоколад, който е натуралният и истински вариант, е характерна една леко горчива нотка, която не се харесва на всекиго....
Чийзкейк с мандарини и пудингЧийзкейк с мандарини и пудинг
Сипете го върху бисквитения блат, заравнете и сложете в хладилника да стегне около 3-4 часа. Поръсете с шоколадови пръчици и украсете с парчета мандарини....
Кекс с мандарини и ябълкиКекс с мандарини и ябълки
Обелваме мандарините и ги нарязваме на малки парченца вътрешността. Мандарините трябва да са сочни. Корите ги настъргваме и ги слагаме в кашата....
Сладко от мандарини и тикваСладко от мандарини и тиква
Разпределете в бурканчета с капачка и съхранявайте сладкото от мандарини в хладилника....
Домати с мандарини и ябълкиДомати с мандарини и ябълки
Върху тях се добавят нарязаната цикория, доматите, ябълките, мандарините, зеленият лук, магданозът, заквасената сметана, лимоновият сок, сокът от портокали. Разбърква се добре....
Сладкиш с мандарини и лимонадаСладкиш с мандарини и лимонада
Последно се прибавят смлени едро бадеми, да се усещат парченцата, и малко кора от измита мандарина. Сипете върху хартия за печене с диаметър 24 см или 20 см....
Сладко от мандарини с лимонСладко от мандарини с лимон
Сложете да се вари, когато водата заври, намалете котлона и варете сладкото от мандарини 30 минути с бъркане. Разтворете желатина в топла вода, прибавете го в сместа....
Сладкиш с мандарини и пудингСладкиш с мандарини и пудинг
Върху пълнежа сложете резенчета мандарина. Печете сладкиша с мандарини и пудинг на 160 градуса за 70 минути....
Компот от мандарини и ябълкиКомпот от мандарини и ябълки
Обелваме мандарините и ги разделяме. Поставяме ги в буркана. Измиваме ябълката много добре. Режем я на полумесеци или както на вас ви харесва, добавяме и тях към мандарините в буркана. Добавяме захарта....
Щрудел с мандарини и ябълкиЩрудел с мандарини и ябълки
1
В купата настъргваме кората на 2-3 мандарини. Обелваме и нарязваме на ситно мандарините. Смесваме ябълките и мандарините. Разбъркваме ги....
Руло с мандарини и кремРуло с мандарини и крем
2
Добавя се маслото и се разбърква да се разтопи. Мандарините се обелват, зависи от големината. Блатът се намазва с охладен крем, отгоре се нареждат мандарините една до друга и се навиват на руло с хартията....