Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да ядем повече дюли?
Полезните свойства на дюлите са познати на човечеството от дълбока древност. Смята се, че още бащата на медицината Хипократ е препоръчвал този плод като лек за стомашно-чревния тракт. Понеже в дюлята има високо съдържание...
Защо да ядем повече ягоди?
За да се възползвате от всички добри свойства на сочните плодчета, наблягайте на повече рецепти с ягоди или опитайте някоя от нашите ягодови торти....
Защо да ядем повече орехи?
В козметичните продукти все повече се използва орехът като съставка. Хранителните вещества в тях спомагат за по-бързото зарастване на различни белези и пигментации по кожата....
Защо да ядем повече авокадо?
Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...
Защо да ядем повече ориз?
Защо да ядем повече ориз?
Ново проучване и изследване, при което са взели участие повече от 14 хиляди души доказа за пореден път, че яденето на ориз е полезно....
Защо да хапваме повече мандарини през зимата?
Пресни мандарини пък са полезни още при заболявания на стомашно-чревния тракт, съпроводени с разстройство.
С това обаче ползите от мандарините не спират....
Запечени Мандарини с Маскарпоне
Запечените мандарини с маскарпоне имат отличен сладко-горчив вкус.
Стават за център на превъзходна плодова салата....
Защо да ядем повече червено цвекло?
Но, разбира се, те биха могли да му дойдат в повече. Тогава се намесва цвеклото и съдейства за нормалното функциониране на органа....
Защо да ядем повече пикантни ястия
Храненето с лютиви и изобилстващи от остри подправки храни засилва метаболизма, чрез съставката капсаицин подпомага изгарянето на повече мазнини и така неусетно някои излишни килограми се топят....
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
Например витамин В1 в състава им е 3 пъти повече, витамин В2 - 2 пъти, а витамин А - 2. 5 пъти....
Ето защо да ядем повече фенелСветлозеленият и с анасонов аромат фенел е зеленчук, заслужаващ внимание. Той може да бъде намерен в магазините през цялата година но сезонът му е лятото.
Със средиземноморски произход, той се съчетава добре с продукти...
4
Защо да ядем повече кедрови ядки?
От всички видове ядки кедровите са най-скъпите. Но хранителната стойност на кедровите плодове е неоспорима - те съдържат вещества, уникални за човешкото тяло, които могат дълго време да ни дадат здраве.
Какви са ползите...
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
Подобряват метаболизма и действат благотворно на храносмилателната система, макар че не трябва да претоварвате организма с повече от 5 до 6 яйца на ден....
Защо да ядем повече черен шоколад
Въпреки сладостта на повечето шоколадови продукти на пазара, за черният шоколад, който е натуралният и истински вариант, е характерна една леко горчива нотка, която не се харесва на всекиго....
Чийзкейк с мандарини и пудинг
Сипете го върху бисквитения блат, заравнете и сложете в хладилника да стегне около 3-4 часа. Поръсете с шоколадови пръчици и украсете с парчета мандарини....
Кекс с мандарини и ябълки
Обелваме мандарините и ги нарязваме на малки парченца вътрешността. Мандарините трябва да са сочни. Корите ги настъргваме и ги слагаме в кашата....
Сладко от мандарини и тиква
Разпределете в бурканчета с капачка и съхранявайте сладкото от мандарини в хладилника....
Домати с мандарини и ябълки
Върху тях се добавят нарязаната цикория, доматите, ябълките, мандарините, зеленият лук, магданозът, заквасената сметана, лимоновият сок, сокът от портокали.
Разбърква се добре....
Сладкиш с мандарини и лимонада
Последно се прибавят смлени едро бадеми, да се усещат парченцата, и малко кора от измита мандарина.
Сипете върху хартия за печене с диаметър 24 см или 20 см....
Сладко от мандарини с лимон
Сложете да се вари, когато водата заври, намалете котлона и варете сладкото от мандарини 30 минути с бъркане.
Разтворете желатина в топла вода, прибавете го в сместа....
Сладкиш с мандарини и пудинг
Върху пълнежа сложете резенчета мандарина.
Печете сладкиша с мандарини и пудинг на 160 градуса за 70 минути....
Компот от мандарини и ябълки
Обелваме мандарините и ги разделяме. Поставяме ги в буркана.
Измиваме ябълката много добре. Режем я на полумесеци или както на вас ви харесва, добавяме и тях към мандарините в буркана.
Добавяме захарта....
Щрудел с мандарини и ябълкиВ купата настъргваме кората на 2-3 мандарини. Обелваме и нарязваме на ситно мандарините. Смесваме ябълките и мандарините. Разбъркваме ги....
1
Руло с мандарини и кремДобавя се маслото и се разбърква да се разтопи. Мандарините се обелват, зависи от големината. Блатът се намазва с охладен крем, отгоре се нареждат мандарините една до друга и се навиват на руло с хартията....
2