Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пица у домаПица у дома
Брашното се изсипва в тава, в която ще се меси. В него оформяме кладенче и там изсипваме останалите продукти. Леко замесваме, докато се оформи тестото. Не е нужно да втсасва, тъй като е замесено със сода. Разточваме го...
Защо котката маркира у дома?Защо котката маркира у дома?
Котките нямат за врагове купичките с котешка храна, но понякога продължават да маркират. Какви са причините за маркиране при котките: Това е възможно да се случва при: • стрес и промяна в обстановката....
Защо мъжете бягат от отговорностиЗащо мъжете бягат от отговорности
В този момент се задейства инстинктът за самосъхранение, който кара мъжа да бяга от отговорности....
Бързи и лесни бургери у домаБързи и лесни бургери у дома
Сервирам с бързи и лесни бургери у дома с останалия сос. Бон апетит!...
Котките виждат стопаните си като големи коткиКотките виждат стопаните си като големи котки
3
Ако котката ви изправи опашка, което по принцип е знак за поздрав към другите котки, означава, че домашният ви любимец е много привързан към вас....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Котките страдат от скандалите в домаКотките страдат от скандалите в дома
3
Котките не са коварни и никога не правят пакости нарочно. Проблемите с поведението на котката обикновено са свързани със силен стрес. Котките са много чувствителни....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
За предпочитане е рибата да е прясна, но аз съм правила тукашната магия и от замразена сьомга, купена на Женския пазар по 11 лв за килограм. Забележка: Замразената риба се размразява само във вода, никакъв въздух! Интересно...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
Омесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта. Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче. На части добавете почистения, измит и подсушен босилек...
Защо котките събарят предметите вкъщиЗащо котките събарят предметите вкъщи
Стопаните на писани твърдят до един, че техните котките обичат да бутат предмети, поставени из дома. Това наистина е факт. Защо котките събарят предмети вкъщи?...
Излекувайте дома сиИзлекувайте дома си
1
Състоянието на дома ни има значение за това как се чувстваме самите ние. Има много предложения за „изчистване” на дома не само от различни предмети, които не носят положителен заряд, а и като цяло от отрицателна енергия...
Защо трябва да имате зеолитни камъни в дома сиЗащо трябва да имате зеолитни камъни в дома си
Зеолитните скали са микропорести алумосиликатни минерали, те са с твърди частици и са изградени от кислород, силиций, алуминий и алкални метали. Тези скали се образуват там, където вулканичните скали и пепелта реагират с...
Защо котката хапе?Защо котката хапе?
За кучетата е характерно това, че хапят, а за котките, че драскат с нокти. Но котката също хапе и то често. Какви са причините котката да хапе? Защо понякога хапе и стопанина си?...
Как да си опушим месо у дома?Как да си опушим месо у дома?
Още в най ранните години от зората на човечеството се е търсил лесен и ефективни методи за консервиране на месото. При липсата на електрически ток и фризери нашите предци е трябвало да заложат на по-достъпен начин за запазване...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Изсипете брашното на плота. Направете кладенче, чукнете в него едно по едно яйцата и добавете солта и прясното мляко. Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути. Охладеното тесто разделете на малки топки...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...