Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мента - защо е толкова полезна?Мента - защо е толкова полезна?
Защо ментата е толкова полезна Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
Помело - защо е толкова полезно?Помело - защо е толкова полезно?
Полезни свойства на помелото По принцип помелото е по-полезно сушено. А ето и какви са неговите полезни свойства: - В сушеното помело има много малко въглехидрати, но и малко количество витамин С....
Защо пикантната храна е толкова полезна?Защо пикантната храна е толкова полезна?
Пикантните храни може да причиняват усещане за парене на езика, но експертите ни казват, че напълно си заслужава, тъй като тези храни са пълни с много ползи за здравето. Люти чушки, халапеньо и лют червен пипер са богати...
Защо билката безсмъртниче е толкова полезнаЗащо билката безсмъртниче е толкова полезна
Безсмъртниче (Helichrysum) е многогодишно растение, което се използва активно в народната медицина. За медицински цели се използват съцветия с дръжки. Събирането се извършва в началото на цъфтежа в чисти екологични...
Защо жълтата леща е толкова полезна?Защо жълтата леща е толкова полезна?
Вижте още полезна информация за оранжева леща и зелена леща....
Пчелна пита - за какво се консумира?Пчелна пита - за какво се консумира?
Въпреки редицата полезни действия не забравяйте да консумирате тези продукти в умерени количества....
Защо тараторът е толкова полезен?Защо тараторът е толкова полезен?
Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
Хуск - защо е толкова полезен?Хуск - защо е толкова полезен?
Състав и свойства на хуск По-голямата част от хуска се състои от разтворими фибри (~ 75% ), които служат като място за размножаване на полезна чревна микрофлора....
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Защо сушените ябълки са толкова полезни?
Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през много месеци от годината. Има обаче алтернатива на този проблем и той е в сушените плодове. От...
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Растителни лигнани – защо са толкова полезни?
Вероятно не сте чували за растителните лигнани. Причината е, че здравословните им ползи станаха ясни сравнително скоро, а самите те тепърва набират популярност. Какво са растителните лигнани? Те представляват вид съставки...
Магарешко мляко - защо е толкова полезно?Магарешко мляко - защо е толкова полезно?
Магарешкото мляко е полезно за хора с чувствителна кожа, забавя процеса на стареене, повишава имунитета....
Червени чушки - защо са толкова полезниЧервени чушки - защо са толкова полезни
Несъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?
С годините става ясно, че яйцата от пъдпъдъци са дори по-полезни от кокошите. Така похапването на определен брой пъдпъдъчи яйца се смята за средство за лечение и терапия....
Бързо ходене - защо е толкова полезно?Бързо ходене - защо е толкова полезно?
Знаеше се, че ежедневното ходене е полезно за поддържане на чувството за младост, жизненост и прави хората щастливи, както и слаби....
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?
Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
Кората на динята - защо е толкова полезна?Кората на динята - защо е толкова полезна?
С какво е толкова полезна динената кора? Химичен и витаминен състав на динените кори Основният компонент на динята е водата....
Защо супата от леща е толкова полезна?Защо супата от леща е толкова полезна?
Лещата е полезна при заболяване на дебелото черво. Синдромът на раздразненото дебело черво се повлиява благоприятно от лещата....
Защо чиата е толкова полезна за вегетарианцитеЗащо чиата е толкова полезна за вегетарианците
В следващите редове ще разгледаме защо чиата е толкова полезна за вегетарианците и как може да бъде интегрирана в тяхната диета....
Вода с чиа - защо е толкова полезнаВода с чиа - защо е толкова полезна
Тази гелоподобна текстура прави водата с чиа приятна за консумация, като същевременно предлага редица полезни хранителни съставки. Защо е полезна водата с чиа?...
Защо е толкова полезен черният чайЗащо е толкова полезен черният чай
От растението Camellia sinensis се добиват трите вида най-полезен чай в света. Те са черен, бял и зелен. Разликата идва от времето на бране и ферментацията, на която се подлагат листата....
Червен лук - защо е толкова полезен?Червен лук - защо е толкова полезен?
Трябва да се добавят също витамините от група В - В1, В2, В5, В6, както и полезни вещества като йод и желязо....
Жасминов чай - защо е толкова полезенЖасминов чай - защо е толкова полезен
Жасминът е растение, което има много полезни действия за организма....
Ето защо нахутът е толкова полезен!Ето защо нахутът е толкова полезен!
Това е и причината да е толкова харесван от вегетарианците. Когато се комбинира с пълнозърнести култури, нахутът осигурява същото количество протеини, както и месото....
Защо е толкова полезно да ядем скумрия?Защо е толкова полезно да ядем скумрия?
Скумрията е една от най-вкусните риби, които са изключително ценни откъм вкус и полезни вещества, но по-пренебрегвани в световен план....
Зелените листни зеленчуци - защо са толкова полезниЗелените листни зеленчуци - защо са толкова полезни
Огромно предимство е, че е една от първите свежи култури напролет, заедно със спанака, киселеца и копривата и затова е толкова ценна българска храна от растителен произход. Свеж лапад може да се набере и наесен....