Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни за имунитетаЗащо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни за имунитета
Пъдпъдъчите яйца са много полезни за имунитета....
Пъдпъдъчите яйцаПъдпъдъчите яйца
Хората са научили за полезните свойства на пъдпъдъчите яйца много отдавна – сведения за тях са намирани в древноегипетски папируси и в древни китайски рецепти....
Червени чушки - защо са толкова полезниЧервени чушки - защо са толкова полезни
Най-хубавото е, че при печене, готвене или консервиране на чушките те загубват съвсем малък процент от полезните си вещества. Несъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Растителни лигнани – защо са толкова полезни?
Важно е да ги смилате непосредствено преди консумация, защото в противен случай полезните му свойства се губят. Богати на лигнани са и всички други растителни източници, които са с богато съдържание на фибри....
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Защо сушените ябълки са толкова полезни?
Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през много месеци от годината. Има обаче алтернатива на този проблем и той е в сушените плодове. От...
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?
Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
Пъдпъдъчи яйцаПъдпъдъчи яйца
2
От векове насам за пъдпъдъчите яйца се говори единствено като ценен дар от природата и полезна и вкусна храна за хората....
Зелените листни зеленчуци - защо са толкова полезниЗелените листни зеленчуци - защо са толкова полезни
Огромно предимство е, че е една от първите свежи култури напролет, заедно със спанака, киселеца и копривата и затова е толкова ценна българска храна от растителен произход. Свеж лапад може да се набере и наесен....
Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?
Лук - лукът е много полезен зеленчук и богат на биотин. Една купичка лук съдържа 7.98 мкг биотин, което е 27% от дневната нужда. 5. Хлебна мая - само 7 грама хлебна мая съдържат между 1.4 и 14 мкг биотин. 6....
Семена от коприва: Защо са толкова полезни?Семена от коприва: Защо са толкова полезни?
Всеизвестни са полезните свойства на обикновената коприва и тя е широко използвана в народната медицина. Полезни са всички нейни части - листа, стръкове, корени....
Защо черешите са толкова полезни за женитеЗащо черешите са толкова полезни за жените
Черешите са особено полезни за кожата и са пръв приятел на дамите....
Ползите от пъдпъдъчите яйцаПолзите от пъдпъдъчите яйца
Много често полезните яйчица се използват за украса и плънки на кайма с пъдпъдъчи яйца....
Д-р Папазова: Пъдпъдъчите яйца са аптека!Д-р Папазова: Пъдпъдъчите яйца са аптека!
По време на Великденските празници на трапезата на много от нас могат да се видят не само кокоши яйца, но и пъдпъдъчи. Освен атрактивни обаче те са и много полезни за нашето тяло, смятат специалисти....
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
Колкото по-свежи са яйцата във вашата диета, толкова повече хранителни вещества и микроелементи ще получите....
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
Те имат и редица предимства от здравословна гледна точка – не съдържат лош холестерол, което ги прави много по-полезни за профилактика на сърдечно-съдови заболявания и при наличието на такива....
Защо телефонните разговори с мама са толкова полезни?Защо телефонните разговори с мама са толкова полезни?
Всъщност това е полезно не само за комуникацията, но и за цялостното ви здраве, сочи ново изследване. Ако сте близки с майка си, вероятно звъните първо на нея, когато имате важни новини....
Помело - защо е толкова полезно?Помело - защо е толкова полезно?
Полезни свойства на помелото По принцип помелото е по-полезно сушено. А ето и какви са неговите полезни свойства: - В сушеното помело има много малко въглехидрати, но и малко количество витамин С....
Мента - защо е толкова полезна?Мента - защо е толкова полезна?
Защо ментата е толкова полезна Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
Защо тараторът е толкова полезен?Защо тараторът е толкова полезен?
Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
Хуск - защо е толкова полезен?Хуск - защо е толкова полезен?
Състав и свойства на хуск По-голямата част от хуска се състои от разтворими фибри (~ 75% ), които служат като място за размножаване на полезна чревна микрофлора....
Колко боровинки да похапваме дневно и защо са толкова полезни?Колко боровинки да похапваме дневно и защо са толкова полезни?
Благодарение на ежедневната консумация на боровинки и полезните им съставки, се подобрили показателите на сърцето, нормализирали се кръвното и високата кръвна захар....
Защо ягодите са толкова полезни за жените над 50 годиниЗащо ягодите са толкова полезни за жените над 50 години
Освен това са полезни за цялото ни тяло, тъй като са източник на здраве и красота. Ето защо жените над 50 години трябва да похапват ягоди по-често....
Защо жълтата леща е толкова полезна?Защо жълтата леща е толкова полезна?
Вижте още полезна информация за оранжева леща и зелена леща....
Магарешко мляко - защо е толкова полезно?Магарешко мляко - защо е толкова полезно?
Магарешкото мляко е полезно за хора с чувствителна кожа, забавя процеса на стареене, повишава имунитета....
Защо пикантната храна е толкова полезна?Защо пикантната храна е толкова полезна?
Пикантните храни може да причиняват усещане за парене на езика, но експертите ни казват, че напълно си заслужава, тъй като тези храни са пълни с много ползи за здравето. Люти чушки, халапеньо и лют червен пипер са богати...