Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Козунак на конци в пералнятаКозунак на конци в пералнята
1
Козунакът на конци в пералнята е лесен и бърз начин да се сдобиете с перфектния козунак за празника!...
Защо пералнята не източва водатаЗащо пералнята не източва водата
Но какви са основните причини, поради които пералнята не източва водата? Пералнята не източва водата, какви може да са причините?...
Защо пералнята не пълни вода?Защо пералнята не пълни вода?
Ето защо е от изключително значение присъствието на пералнята у дома, както и нейната пълноценна работа. Като всеки домакински уред обаче, пералнята също е склонна да създава различни проблеми....
Защо пералнята не пълни вода?Защо пералнята не пълни вода?
Ако забележите, че вашата пералня се пълни прекалено дълго време или пълненето с вода изцяло липсва, това определено означава, че съществува възниквал проблем, тъй като пералнята прави няколко опити да се напълни с вода и...
Защо пералнята мирише?Защо пералнята мирише?
Това води до лоша миризма в пералнята....
Защо пералнята не тръгва?Защо пералнята не тръгва?
- не е затворен капакът на пералнята или е повреден и не се затваря плътно. - повредено е устройството за блокиране на капака на пералнята. - проблеми с контролния панел (платката)....
Защо се слага сол в съдомиялнатаЗащо се слага сол в съдомиялната
Солта за съдомиялни е специална регенерирана сол, която се изчиства от някои примеси и към нея се добавят натриев цитрат, ароматизатори и др....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Шарена солШарена сол
Всички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
Шарена солШарена сол
Всички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
Как се почиства пералнята?Как се почиства пералнята?
След това натопете мека кърпа в малко течен сапун и внимателно забършете пералнята. Не е хубаво да използвате агресивни химикали, за да не повредите пералнята, затова течният сапун е най-подходящ....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
И тази която аз предлагам е: Към 50 г фина захар се добавя само 1 ч.л. вода. Разбърква се, става на пясък и се слага в голяма решетъчна лъжица....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Лоша миризма от пералнята - как да се справимЛоша миризма от пералнята - как да се справим
Не събирайте мръсните дрехи в пералнята с дни, докато се събере достатъчно, за да я пуснете. Това също е причина за лошата миризма на дрехите, както и на пералнята....