Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
7 важни причини да похапвате повече батати7 важни причини да похапвате повече батати
Вижте в галерията ни защо бататите са толкова полезни и специалистите по хранене ги препоръчват. page1. Бататите са източник на фосфор, протеини, желязо, витамин D, витамин А и витамин В-комплекс....
Защо да похапваме лешници?Защо да похапваме лешници?
1
Лешниците са много високо енергийна храна, заредена с множество здравословни хранителни вещества, които са от съществено значение за оптимално здраве. Сто грама ядки съдържат приблизително 628 калории. Тези божествени...
Защо да похапваме лимец?Защо да похапваме лимец?
В последно време здравословното хранене става все по-популярно и това не е никак странно. Всеки човек иска да е здрав, а именно правилното хранене е залог за това. Именно затова и продуктите като лимец стават все по-популярни...
Защо да похапваме редовно тиквичкиЗащо да похапваме редовно тиквички
Вижте кои са те и научете защо е полезно да похапваме тиквички редовно....
Защо да похапвате тиквени семки по-често?Защо да похапвате тиквени семки по-често?
В следващите редове ще разгледаме 5 основателни причини, поради които трябва да включите тиквените семки в дневното си меню: Тиквените семки засилват имунитета - редовната им консумация помага за борбата на организма с...
Защо е вредно да похапваме десерти?Защо е вредно да похапваме десерти?
Дори се оправдават пред самите себе си, че им трябва сладко, защото са нервни, а не защото не могат без него....
Пилешки дробчета – защо да ги похапвамеПилешки дробчета – защо да ги похапваме
Тотално отричани в някои краища на света и изключително харесвани в други. Това можем да кажем като за начало за пилешките дробчета. И наистина е така – ако някъде ще се погнусят от идеята да консумират подобно ястие, то...
Защо да похапваме авокадо всеки ден?Защо да похапваме авокадо всеки ден?
Зеленото чудо има все повече почитатели, които похарват крем с авокадо, сандвичи с авокадо или поднасят на гостите си салати с авокадо....
Защо да похапваме по-често печен нахутЗащо да похапваме по-често печен нахут
В тази статия ще проучим защо трябва да обмислите по-често включването на печен нахут във вашата рутинна закуска....
Печени бататиПечени батати
Подготвяте си тава с хартия за печене, намазнявате я леко и подреждате парченцата едно до друго, без да се допират. Печете в предварително загрята на макс фурна до зачервяване....
Пържени бататиПържени батати
Пържените батати са много вкусни....
Какво да сготвим с бататиКакво да сготвим с батати
Най-добре пържете бататите в масло, в кокосово олио, мас или зехтин. За още идеи за готвене на батати разгледайте нашата галерия по-горе....
Ето защо е важно да похапвате туршии през зиматаЕто защо е важно да похапвате туршии през зимата
По тази причина трябва да се грижим добре за стомашно-чревният тракт и неговата лигавица....
Защо трябва да гласуваме?Защо трябва да гласуваме?
Жените, цветнокожите и младите хора трябваше да преодолеят значителни бариери, за да получат правото на глас....
Защо трябва да спортуваме?Защо трябва да спортуваме?
Спортът е неизменна част от човешкия живот още от Древността, когато се зараждат различни физически активности, състезания и известните до днес Олимпийски игри. Спортуването е форма на всякаква физическа активност, която...
Батати с ябълкиБатати с ябълки
Редувайте до изчерпване на продуктите, като най-горният слой трябва да бъде от ябълки. Залейте с остатъка от маслото, покрийте с алуминиево фолио и печете 15 минути в загрята на 180 градуса фурна....
Отглеждане на бататиОтглеждане на батати
Най-важна за бататите е температурата. Идеалната за тях е 25-30 през деня и между 15-20 през нощта. Мястото, на което ще се отглеждат бататите, трябва да е слънчево, без никакво засенчване....
Храните, които всяка жена трябва да похапваХраните, които всяка жена трябва да похапва
За блестяща кожа За да се радвате на свежа, млада и здрава кожа, похапвайте повече бадеми, сусамово масло, магданоз, камби. Тези храни са източник на витамин А, витамин С, витамин Е, антиоксиданти....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
БататБатат
Видове батат Съществува голямо разнообразие в сортовете на батати. По съдържание на захар, бататите се разделят на сладки, полусладки и несладки....
Защо трябва да ядете марулиЗащо трябва да ядете марули
1
Марулята е популярна съставка на салатите, не само заради страхотната си вкус, но и за огромната полза за здравето на човек. Марулите са едни от най-деликатните салатни растения в света. Считана е за царицата на салатните...
Защо трябва да ядем яйца?Защо трябва да ядем яйца?
1
Защо трябва да не изхвърляме яйцата от менюто си? - Яйцата са отличен източник на белтъчини и се явяват прекрасна алтернатива на месото и рибата. - Яйцата съдържат малко калории - средно в едно 76 калории....
Защо трябва да пазим гората?Защо трябва да пазим гората?
Ето кои са основните причини, заради които трябва да опазваме горските ресурси: 1....