Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
7 важни причини да похапвате повече батати
Вижте в галерията ни защо бататите са толкова полезни и специалистите по хранене ги препоръчват.
page1. Бататите са източник на фосфор, протеини, желязо, витамин D, витамин А и витамин В-комплекс....
Защо да похапваме лешници?Лешниците са много високо енергийна храна, заредена с множество здравословни хранителни вещества, които са от съществено значение за оптимално здраве. Сто грама ядки съдържат приблизително 628 калории.
Тези божествени...
1
Защо да похапваме лимец?
В последно време здравословното хранене става все по-популярно и това не е никак странно. Всеки човек иска да е здрав, а именно правилното хранене е залог за това. Именно затова и продуктите като лимец стават все по-популярни...
Защо да похапваме редовно тиквички
Вижте кои са те и научете защо е полезно да похапваме тиквички редовно....
Защо да похапвате тиквени семки по-често?
В следващите редове ще разгледаме 5 основателни причини, поради които трябва да включите тиквените семки в дневното си меню:
Тиквените семки засилват имунитета - редовната им консумация помага за борбата на организма с...
Защо е вредно да похапваме десерти?
Дори се оправдават пред самите себе си, че им трябва сладко, защото са нервни, а не защото не могат без него....
Пилешки дробчета – защо да ги похапваме
Тотално отричани в някои краища на света и изключително харесвани в други. Това можем да кажем като за начало за пилешките дробчета. И наистина е така – ако някъде ще се погнусят от идеята да консумират подобно ястие, то...
Защо да похапваме авокадо всеки ден?
Зеленото чудо има все повече почитатели, които похарват крем с авокадо, сандвичи с авокадо или поднасят на гостите си салати с авокадо....
Защо да похапваме по-често печен нахут
В тази статия ще проучим защо трябва да обмислите по-често включването на печен нахут във вашата рутинна закуска....
Печени батати
Подготвяте си тава с хартия за печене, намазнявате я леко и подреждате парченцата едно до друго, без да се допират.
Печете в предварително загрята на макс фурна до зачервяване....
Какво да сготвим с батати
Най-добре пържете бататите в масло, в кокосово олио, мас или зехтин.
За още идеи за готвене на батати разгледайте нашата галерия по-горе....
Ето защо е важно да похапвате туршии през зимата
По тази причина трябва да се грижим добре за стомашно-чревният тракт и неговата лигавица....
Защо трябва да гласуваме?
Жените, цветнокожите и младите хора трябваше да преодолеят значителни бариери, за да получат правото на глас....
Защо трябва да спортуваме?
Спортът е неизменна част от човешкия живот още от Древността, когато се зараждат различни физически активности, състезания и известните до днес Олимпийски игри.
Спортуването е форма на всякаква физическа активност, която...
Батати с ябълки
Редувайте до изчерпване на продуктите, като най-горният слой трябва да бъде от ябълки. Залейте с остатъка от маслото, покрийте с алуминиево фолио и печете 15 минути в загрята на 180 градуса фурна....
Отглеждане на батати
Най-важна за бататите е температурата. Идеалната за тях е 25-30 през деня и между 15-20 през нощта.
Мястото, на което ще се отглеждат бататите, трябва да е слънчево, без никакво засенчване....
Храните, които всяка жена трябва да похапва
За блестяща кожа
За да се радвате на свежа, млада и здрава кожа, похапвайте повече бадеми, сусамово масло, магданоз, камби. Тези храни са източник на витамин А, витамин С, витамин Е, антиоксиданти....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Батат
Видове батат
Съществува голямо разнообразие в сортовете на батати. По съдържание на захар, бататите се разделят на сладки, полусладки и несладки....
Защо трябва да ядете марулиМарулята е популярна съставка на салатите, не само заради страхотната си вкус, но и за огромната полза за здравето на човек.
Марулите са едни от най-деликатните салатни растения в света. Считана е за царицата на салатните...
1
Защо трябва да ядем яйца?Защо трябва да не изхвърляме яйцата от менюто си?
- Яйцата са отличен източник на белтъчини и се явяват прекрасна алтернатива на месото и рибата.
- Яйцата съдържат малко калории - средно в едно 76 калории....
1
Защо трябва да пазим гората?
Ето кои са основните причини, заради които трябва да опазваме горските ресурси:
1....