Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо ягодите са толкова полезни за жените над 50 годиниЗащо ягодите са толкова полезни за жените над 50 години
Освен това са полезни за цялото ни тяло, тъй като са източник на здраве и красота. Ето защо жените над 50 години трябва да похапват ягоди по-често....
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Защо сушените ябълки са толкова полезни?
Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през много месеци от годината. Има обаче алтернатива на този проблем и той е в сушените плодове. От...
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Растителни лигнани – защо са толкова полезни?
Важно е да ги смилате непосредствено преди консумация, защото в противен случай полезните му свойства се губят. Богати на лигнани са и всички други растителни източници, които са с богато съдържание на фибри....
Червени чушки - защо са толкова полезниЧервени чушки - защо са толкова полезни
Най-хубавото е, че при печене, готвене или консервиране на чушките те загубват съвсем малък процент от полезните си вещества. Несъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?
Пъдпъдъчите яйца са полезни и за бременните жени, както и за кърмачките. Те подобряват качеството на кърмата, а о там и доставят на малкото бебе нужните хранителни вещества за правилен растеж....
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?
Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
Защо кивито е толкова полезно за жените?Защо кивито е толкова полезно за жените?
Ниският прием на калий може да бъде толкова важен рисков фактор, колкото високият прием на натрий, причиняващ високо кръвно налягане. Предотвратява запек Запекът често тормози жените....
Защо кефирът е толкова полезен за жените?Защо кефирът е толкова полезен за жените?
Така е, защото не знаете колко полезен е той. Тази ферментирала млечна напитка, която се получава благодарение на специален вид гъби, съдържа многобройни полезни вещества и има благотворно влияние върху здравето....
Защо сокът от череши е толкова полезен?Защо сокът от череши е толкова полезен?
Благодарение на лечебните си свойства сокът от плодове от череши е много полезен при подагра и артрит....
Зелените листни зеленчуци - защо са толкова полезниЗелените листни зеленчуци - защо са толкова полезни
Огромно предимство е, че е една от първите свежи култури напролет, заедно със спанака, киселеца и копривата и затова е толкова ценна българска храна от растителен произход. Свеж лапад може да се набере и наесен....
Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?
Лук - лукът е много полезен зеленчук и богат на биотин. Една купичка лук съдържа 7.98 мкг биотин, което е 27% от дневната нужда. 5. Хлебна мая - само 7 грама хлебна мая съдържат между 1.4 и 14 мкг биотин. 6....
Семена от коприва: Защо са толкова полезни?Семена от коприва: Защо са толкова полезни?
Всеизвестни са полезните свойства на обикновената коприва и тя е широко използвана в народната медицина. Полезни са всички нейни части - листа, стръкове, корени....
Защо черният сусам е толкова полезен за женитеЗащо черният сусам е толкова полезен за жените
Защо черният сусам е толкова полезен за жените? Черният сусам притежава свойства, които действат против стареене....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни за имунитетаЗащо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни за имунитета
Пъдпъдъчите яйца са много полезни за имунитета....
Защо телефонните разговори с мама са толкова полезни?Защо телефонните разговори с мама са толкова полезни?
Всъщност това е полезно не само за комуникацията, но и за цялостното ви здраве, сочи ново изследване. Ако сте близки с майка си, вероятно звъните първо на нея, когато имате важни новини....
Помело - защо е толкова полезно?Помело - защо е толкова полезно?
Полезни свойства на помелото По принцип помелото е по-полезно сушено. А ето и какви са неговите полезни свойства: - В сушеното помело има много малко въглехидрати, но и малко количество витамин С....
При какви заболявания са полезни черешитеПри какви заболявания са полезни черешите
Колкото по-тъмен и богат е цветът на черешата, толкова повече тя съдържа полезни компоненти за тази система....
Защо сокът от цвекло е толкова полезен за женитеЗащо сокът от цвекло е толкова полезен за жените
Вижте защо сокът от цвекло е толкова полезен за жените! Дамите често страдат от анемия. Една от най-добрите напитки за предпазване от това състояние е именно сокът от цвекло....
Мента - защо е толкова полезна?Мента - защо е толкова полезна?
Защо ментата е толкова полезна Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
Защо белите череши са по-полезни от червенитеЗащо белите череши са по-полезни от червените
Белите череши според изследванията съдържат също толкова полезни микроелементи като червените, но в добавка и някои редки витамини като RR и F, но пък желязото и витамин В са в по-малки дози от тези в червените....
Защо тараторът е толкова полезен?Защо тараторът е толкова полезен?
Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
Хуск - защо е толкова полезен?Хуск - защо е толкова полезен?
Проучванията, проведени по тази тема, показват, че приемът на псилиум по 10 гр на ден в продължение на 1. 5 месеца при жени и мъже с високи нива на „лош“ холестерол намалява този показател с 10-20%....
Колко боровинки да похапваме дневно и защо са толкова полезни?Колко боровинки да похапваме дневно и защо са толкова полезни?
Благодарение на ежедневната консумация на боровинки и полезните им съставки, се подобрили показателите на сърцето, нормализирали се кръвното и високата кръвна захар....
Защо пикантната храна е толкова полезна?Защо пикантната храна е толкова полезна?
Пикантните храни може да причиняват усещане за парене на езика, но експертите ни казват, че напълно си заслужава, тъй като тези храни са пълни с много ползи за здравето. Люти чушки, халапеньо и лют червен пипер са богати...
Магарешко мляко - защо е толкова полезно?Магарешко мляко - защо е толкова полезно?
Магарешкото мляко е полезно за хора с чувствителна кожа, забавя процеса на стареене, повишава имунитета....