Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Риган - кога и защо да го използвамеРиган - кога и защо да го използваме
Освен позната като подправка в кухнята, билката риган се характеризира и с редицата си ползи за здравето на човека. Още от древността тя е позната сред гърците и римляните като символ на щастие. В нея се съдържа голямо...
Маска за лице с мед и зехтинМаска за лице с мед и зехтин
За приготвянето на тази маска за лице е необходимо е само да се смесят зехтинът и медът в съотношение 2 към 1, да се разбъркат до хомогенност. Сместа се нанася на почистена кожа и престоява около 30 минути....
В какъв ред да нанасяме бялата козметика за лицеВ какъв ред да нанасяме бялата козметика за лице
Веднага след него се нанася крем за лице. Той бива дневен или нощен....
Кога и как да готвим със зехтинКога и как да готвим със зехтин
1
Поради тази причина младият зехтин има и по-силен вкус от този на узрелия. Студено пресованият зехтин не трябва да се използва за готвене....
Домашен ексфолиант за лице със зехтин и хималайска солДомашен ексфолиант за лице със зехтин и хималайска сол
Нанасяме ексфолианта равномерно върху лицето, като втриваме с кръгови движения (може да се използва и памуче). След като сме нанесли по цялото лице пилинг маската, продължаваме да масажираме около 5 минути....
Как да нанасяме хайлайтър?Как да нанасяме хайлайтър?
Правило номер 1 при поставяне на хайлайтър е, че се нанася с едно движение, не се напластява. Разнасянето му става с четка или с ръце....
Как да нанасяме спирала?Как да нанасяме спирала?
Ако сте решили да добавите сенки за очи, го направете преди нанасяне на спирала. Така, миглите ще придобият визуален обем за допълнителен ефект. Хубаво е спирала да се нанася на два слоя. 5....
Костен бульон - защо е полезен и кога да го пием?Костен бульон - защо е полезен и кога да го пием?
Напоследък костният бульон набира все по-голяма популярност, най-вече при хора, имащи проблеми с храносмилателната и опорно-двигателната система. Това се дължи на факта, че повечето хора смятат, че костният бульон има много...
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана. В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
Как правилно да нанасяме червилото?Как правилно да нанасяме червилото?
Можете също така да си направите нежен домашен ексфолиант и за това ще са ви нужни само малко зехтин, мед и кафява захар. Следващата стъпка е овлажняването на устните....
Как да нанасяме автобронзант правилно?Как да нанасяме автобронзант правилно?
Ето някои тънкости за правилно нанасяне на автобронзант. 1. Препоръчва се кола маска или бръснене 24 часа преди нанасяне на автобронзант, за да се възстанови кожата и порите да се затворят. 2....
Как да нанасяме черен молив?Как да нанасяме черен молив?
Експериментирайте и открийте своя любим начин за нанасяне на черен молив....
Как правилно да нанасяме пудраКак правилно да нанасяме пудра
Нанася се с памучен тампон, който след това се изхвърля. Пудрата във вид на перлички придава свежест на кожата. Тя се нанася с дебела четка....
Защо е добре да заменим олиото със зехтин?Защо е добре да заменим олиото със зехтин?
А дори и да преценим, че можем да купуваме зехтин вместо олио, как да разберем кой зехтин е най-добрият и изобщо кой вид за какво се използва....
Масло от рапица - кога да го използвамеМасло от рапица - кога да го използваме
Това масло има специфичен приятен вкус и аромат, а по отношение на вкуса си не отстъпва дори на зехтина....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Разпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника. Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Учени: Ето защо трябва да готвите с повече зехтин!Учени: Ето защо трябва да готвите с повече зехтин!
Затова препоръките са зеленчуци да готвим с повече зехтин....
Как да нанасяме фон дьо тен?Как да нанасяме фон дьо тен?
Трета стъпка – нанасяне! Как да нанасяме фон дьо тен? Фон дьо тенът се нанася, като се започва от централната част на лицето – отвътре - навън....
Сок от кисело зеле - кога да го пием?Сок от кисело зеле - кога да го пием?
Ние българите, или поне по-голямата част от нас, много обичаме киселото зеле. То е любимо на малки и големи и от него се правят какви ли не вкусотии и рецепти с кисело зеле. Знаем също, че зелевият сок помага много при...
Чай от девесил - защо да го пием?Чай от девесил - защо да го пием?
Най-често свързваме девесила с вкусна рибена чорба или ако още малко помечтаем, си представяме печено агнешко месце. Замисляли ли сте се обаче за какво е полезна тази подправка, какво съдържа и как може да я прилагаме...
Чай от бахар - защо да го пием?Чай от бахар - защо да го пием?
Всички сме чували за бахара и знаем, че той е подправка. Питали ли сте се обаче какви са неговите ползи и полезни свойства. Сега ще говорим за това и по-конкретно за това за какво може да бъде полезен чаят от бахар. Да,...
ЗехтинЗехтин
2
Той като предишния вид зехтин се води единствен продукт на технологията студено пресоване. Чист зехтин Познат е още като зехтин за промишлена употреба....