Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пита Златка
Маята се натрошава, прибавя се захарта и се залива с малко хладка вода. Брашното се пресява със солта. Прави се кладенче в средата и в него се слагат бухналата мая, киселото мляко, разбитите яйца и 5 ½ лъжици олио. Замесва...
Крем ЗлаткаОтделете жълтъците от белтъците и разбийте жълтъците със захарта и добавете какаото.
Разредете сместа с прясното мляко, сложете съда на котлон и бъркайте, докато се сгъсти. Добавете към сгъстения крем предварително накиснатия...
1
Десерта на Златка Димитрова с печена тикваПоръсете със смлени орехи и оставете десерта на Златка Димитрова с печена тиква в хладилника за кратко да се охлади....
1
Киноа с аспержи
Добавя се киноата, разбърква се добре. Овкусява се със соев сос, докато потъмнее киноата с аспержи и се смеси добре.
Тази здравословна вечеря се поръсва с магданоз преди сервиране....
Киноа с пиперкиДобавяме киноата. Сипваме гореща вода и под капак да ври 10 минути.
Добавяме грахa да поври и той, а през това време режем пипера наситно.
Накрая обединяваме всичко и воала.
Може да се овкуси с кимион....
2
Киноа с патладжани
Отцедете киноата, залейте с патладжанения сос и поднесете ястието самостоятелно или като гарнитура на меса и риба....
Киноа с коприва
Накиснете киноата в студена вода за 30 минути. Отцедете водата и изплакнете добре. Почистената коприва залейте с вряла вода, след това изплакнете със студена и нарежете на ситно....
Киноа с къри
Добавете киноата и задушете за още 5 минути.
Добавете бульона, кипнете сместа и добавете кърито и червения пипер.
Покрийте с капак и задушете за около 25 минути. Овкусете със сол и черен пипер....
Киноа с бадеми
Когато киноата се свари, я смесете с бадемите, овкусете със сол, поръсете с магданоз и настъргано сирене....
Киноа с лапад
Измийте старателно киноата, сложете я във врялата подсолена вода и варете 15 минути на тих огън под похлупак....
Киноа с гъби
Загрейте маслото и сипете киноата в него, задушете за около 3 минути. След това сипете бульона и кипнете. Покрийте с капака, намалете огъня и задушете за 10-тина минути....
Киноа с грейпфрут
Бульонът се кипва и в него се сварява киноата.
След това се намачква с вилица и се добавят нарязаните на парчета грейпфрути, стафидите и начуканият чесън.
Ястието се сервира още топло....
Крадец атакува Славена
Въпреки че напоследък изпълнителката усилено тренира, когато има свободно време, бойните й инстинкти не се задействали, когато била атакувана....
Салата киноа с босилек
Киноата се сварява за около 10 минути. Трябва да се внимава да не се превари. През това време босилекът се измива и пасира с малко олио или зехтин.
След като киноата се свари, се отцежда от водата и изсипва в купа....
Вкусна киноа по испански
Загрейте олиото в тиган, сипете вътре киноата, лука, чесъна и нарязаната чушка. Задушете за 5-10 минути, докато лукът омекне.
Добавете доматения сос и водата, овкусете с чилото, чесъна на прах и кимиона....
Алисия атакува Венета Райкова
Фолк звездата Алисия призна, че няма личен профил в социалната мрежа, след като изказа възмущение от фенска страница, посветена на нея.
Певицата благодари на всички, които правят фен-страници с нейното име и по този начин...
Пърхотът атакува през пролетта
Пърхотът се появява най-често през пролетта. За разлика от себореята, появата на пърхот е свързана най-вече с липса на кислород, а не с кожни проблеми.
1. Причини за пърхот през пролетта
Носенето на шапки, сухият въздух...
Рапърът Устата атакува колеги
Рапърът Устата, който според клюката се дразни от внезапния напредък на колегата си 100 кила, директно го атакува в социалната мрежа и го направи далеч не по най-изискания начин....
Анелия атакува испанските бутици
Най-модерните испански бутици смята да посети фолк звездата Анелия, която отпрашва на турне в Испания. Певицата щяла да попълни гардероба си с най-доброто от творбите на испанските дизайнери.
Анелия е любителка на екстравагантните...
Запеканка с киноа и зеленчуци
Настъргвате или режете на ситно (в чопър) кръга тиквичка и я добавяте при киноата.
Добавяте задушените лук, чесън и морков при киноата и разбърквате добре....