Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пица у дома
Брашното се изсипва в тава, в която ще се меси. В него оформяме кладенче и там изсипваме останалите продукти. Леко замесваме, докато се оформи тестото. Не е нужно да втсасва, тъй като е замесено със сода.
Разточваме го...
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Яхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат...
Гювеч Да си оближеш пръститеНарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца.
Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
1
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
1
Пелмени по мой си начинОмесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта.
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете...
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
8
Солена сьомга Направи си самЗа предпочитане е рибата да е прясна, но аз съм правила тукашната магия и от замразена сьомга, купена на Женския пазар по 11 лв за килограм. Забележка: Замразената риба се размразява само във вода, никакъв въздух!
Интересно...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче.
На части добавете почистения, измит и подсушен босилек...
Как да си опушим месо у дома?
Още в най ранните години от зората на човечеството се е търсил лесен и ефективни методи за консервиране на месото. При липсата на електрически ток и фризери нашите предци е трябвало да заложат на по-достъпен начин за запазване...
Как да си направим домашна юфка
Изсипете брашното на плота. Направете кладенче, чукнете в него едно по едно яйцата и добавете солта и прясното мляко.
Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути.
Охладеното тесто разделете на малки топки...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
1
Украински борш по мой си начин
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода.
2. Половината цвекло, половината морков...
Пълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера. Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва...
Как да излекувате тялото си чрез аурата
Упражненията, които стимулират мозъчната дейност подобряват паметта и концентрацията. Те включват изчистване на енергийните центрове - чакрите.
Практикуването интегрира интуитивни емоции от дясното полукълбо на мозъка...
Имунистимулираща напитка с Витамин С и ЙодВсичките билки и плодове, които берем и изсушаваме, е добре да се стараем да предпазим от прахови частици.
Разстиламе ги и покриваме с хартия/ амбалажна, опаковачна, без мастило/, и така закрити да се изсушават цялостно...
1
Пържени чеснови тиквички с и козе мляко
Тиквичките се измиват много добре и се почистват от дръжките и връхчетата.
Нарязват се на дебели кръгчета.
Лимецовото брашно предварително се разбърква със сол 1/4 ч.л.
Всяко кръгче се овалва в лимецово брашно и...
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко.
Загрява се до телесна температура и на всеки литър мляко се слагат по шест...
3
Как да си направим домашно филе Елена
Измийте хубаво свинското филе и го засипете с морската сол.
Оставете да престои за денонощие, измийте и изсушете. Оваляйте в предварително смесените подправки и закачете да се суши.
Филето Елена ще трябва да престои...
Как да си направите розова вода у дома?
Розовата вода е естествен антисептик, който се получава в резултат на парна дестилация на етерично масло.
Тя има универсално приложение и най-често се използва за тонизиращо измиване на лице и тяло. Добавя се към...
Излекувайте главоболието ето така!
Вижте в следващите редове как да излекувате главоболието.
Кафе - пиене на кафе, всякакво помага (не е задължително да е някакво марково, от машина и скъпо)....