Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печена Морска Котка
Оставяме да заври, поливаме върху продуктите в тигана и слагаме в топла фурна за десетина минути....
Пица у дома
Отгоре върху пицата, по свой вкус, започваме да редим продуктите, но без царевицата.
Слагаме да печем във фурната и десетина минутки преди да е готова пицата, разхвърляме върху нея и царевицата.
Приятен апетит!...
Бързи и лесни бургери у дома
Хубаво е да постои поне 30 мин в хладилник.
Бургер кюфтетата приготвям на скара с керамична плоча....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Фигурка на котка - идеалният талисман за дома
Фигурката на котка може да ни напомни за тези качества и да създаде усещане за спокойствие в дома. Когато гледаме фигурката на котка, можем да се почувстваме по-релаксирани и комфортни....
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Защо котката маркира у дома?
Дори при посрещане на гости - преместете котката в друга стая, особено ако посетителите ви също имат котка....
Как да направя лаваш у дома?
Лаваш е плосък безквасен хляб. Произходът му е стар, а се приготвя от брашно, сол и вода.
Всеки може да си приготви лаваш у дома. С него може да приготвите сандвичи, банички, дюнери, такос и други. Винаги може...
Как да отглеждаме джинджифил у дома?
Джинджифилът е едно от най-полезните растения, които намира приложение не само в народната медицина и кулинарията, но и в естетиката. Отглеждан в домашни условия той е ефектно растение, чиито цветове външно много напомнят...
Как да сушим плодове у дома
Сушените плодове са чудесен десерт или лакомство за похапване между основните хранения, защото имат свойството да запазват качествата на пресните плодове по отношение на вкус, аромат и цвят.
Но все пак не бива да прекалявате...