Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Всичко за Дървото на Свети Петър (Свято дърво)
Ако не сте запалени по езотериката, е малко вероятно да сте чували за Дървото на Свети Петър. Познато е като Пало Санто, което в превод от испански означава Свято дърво....
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Сандалово дърво
Сандаловото дърво /Santalum, Sandalwood/ представлява вечнозелено паразитно дърво, което впива корените си в други дървета....
Чаено дърво
Състав на чаено дърво
Чаеното дърво съдържа етерично масло – 24% гама-терпинен, 40% терпинен, 5% цинеол и 10% алфа-терпинен....
Ягодово дървоЯгодово дърво в кулинарията
Плодовете на ягодово дърво са ядливи с много приятен червен цвят. Прекрасният червен цвят се появява, когато узреят и отдалеч изглежда, че дървото е отрупано с ягоди....
1
Бясно дърво
Плодът на бясно дърво е костилков яйцевиден яркочервен гол, освобождаващ се от хипантия преди узряване. Бясното дърво цъфти през март и април....
Крушово дърво
Описание и видове крушово дърво
Това дърво достига височина до 25 м, като диаметърът на короната може да бъде 5 метра. Клоните са изправени или леко увиснали....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Как да почистим мръсотия от дърво
Остатъци от боя
Тази комбинация е много добра за остатъци от боя върху дървото. След като дървото се почисти се избърсва със суха кърпа и се оставя да засъхне....