Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Храните, с които ще запазите разсъдъка си до дълбока старостХраните, с които ще запазите разсъдъка си до дълбока старост
С напредването на годините за съжаление паметта при хората отслабва. Паметта е възприемането, съхранението и обработването на информацията и е важно свойство на нервната система за адаптация и за поведението на хората към...
Лунатизма от дълбока древност до днесЛунатизма от дълбока древност до днес
Лунатиците, тоест хората, които се разхождат насън, или по научному - сомнамбули (от латинското от лат. somnus - сън и ambulo - разходка), са известни от дълбока древност....
Лазаня от А до ЯЛазаня от А до Я
Пече се на 180 градуса, 30 минути. Извадете да се охлади, нарежете на квадрати и поднесете с листенца босилек за украса....
Яжте киви да живеете до дълбоки стариниЯжте киви да живеете до дълбоки старини
1
Вероятно сте чували за полезните свойства на кивито за здравето на човек. Оказва се, че плодът, изключително богат на витамин С, спомага да дълголетието на хората. Екипът на професор Робин Фрейзър от Университета...
Как да съхраните здравината на костите си до дълбоки старини?Как да съхраните здравината на костите си до дълбоки старини?
Ето защо тук ще Ви покажем как можете лесно и ефективно да съхраните здравината на костите си до дълбоки старини и то без намесата на каквито и да е лекарства: - За здравината на костната система най-важно е да си набавяте...
Как да премахна дълбока подкожна пъпка на носа?Как да премахна дълбока подкожна пъпка на носа?
Съветът има само информативен характер и не замества консултацията с лекар....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Вече е роден човекът, който ще доживее до 150 годиниВече е роден човекът, който ще доживее до 150 години
14
Науката съвсем скоро ще може да победи старостта и вече се е родил човекът, който ще може да доживее до преклонните 150 години....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията се вари до готовност. По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода. Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
На части добавете почистения, измит и подсушен босилек, продължавайте да счуквате. Добавете пекориното и пармезана, а накрая налейте на тънка струйка зехтина. Бъркайте до хомогенност....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Колската свръх дълбока сондаКолската свръх дълбока сонда
2
Учени, участвали в сондажа на Колската свръх дълбока сонда твърдят, че след 12 262-я метър устройствата отчитат странни вибрации....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Печете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто. Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка. Оставя се да се охлади до умерена температура и се добавят жълтъците - един по един....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Свински ребърца се пекат във фурна, затоплена до 220 градуса, само на горен реотан до хрупкава коричка. Сервират се със студена бира или червено вино! Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки. Прехвърлете сушените домати в буркани. Сложете във всеки един босилек, мащерка и нарязан чесън....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Загрява се до телесна температура и на всеки литър мляко се слагат по шест капки мая за сирене. Аз винаги слагам към нужните капки още шест....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Лекарите препоръчват: Ограничете употребата на антибиотициЛекарите препоръчват: Ограничете употребата на антибиотици
Преди личните ви лекари да изпишат антибиотик, те трябва да знаят дали симптомите ви се дължат на вирусни или на бактериални инфекции....
Дълбока захапка: повече от козметичен проблемДълбока захапка: повече от козметичен проблем
Долните ви зъби, показващи се с няколко милиметра или по-малко, се считат за дълбока захапка. Какво причинява дълбоката захапка?...