Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сешоар – как да изберем правилнияСешоар – как да изберем правилния
Подобен тип сешоари развиват много висока температура. Не се препоръчва за увредени коси. Плюсът му е способността да ускорява процеса на сушене....
10 начина за бързо сушене на косата без сешоар10 начина за бързо сушене на косата без сешоар
Сушене на косата с вентилатор Вентилаторът е алтернатива на сешоара и също е бърз начин за сушене на косата. Може да се използва в непредвидени ситуации....
Домашна наденица за сушенеДомашна наденица за сушене
Свинското трябва да е 50% плешка, 50% гърди, а телешкото - да е без жили и ципи. Каймата се омесва много добре. Хубаво е да престои на хладно 10-12 часа. Пълнят се червата, като се дупчат с игла....
Сушете косата си със сешоар! Забравете за подсушаването с кърпаСушете косата си със сешоар! Забравете за подсушаването с кърпа
/page pageСтъпка 3 – Сушене Изсушете със сешоар. Включете на най-ниската възможна температура. Високата температура може да причини увреждане на влажната коса....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да избегнем основните грешки при избор на обувкиКак да избегнем основните грешки при избор на обувки
Обувките са основен компонент от визията ви. Независимо дали избирате дамски обувки или ботуши, без значение от сезона, трябва да обмислите няколко основни неща, за да направите правилната покупка. Модерният външен...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки. Прехвърлете сушените домати в буркани. Сложете във всеки един босилек, мащерка и нарязан чесън....
Сушене на зеленчуциСушене на зеленчуци
3
Сушенето на плодове и зеленчуци заинтригува все повече хора. Дори в домашни условия можем да си направим сушени зеленчуци, които след това да използваме за различни гозби....
8 кето грешки, които начинаещите правят! Как да ги избегнем?8 кето грешки, които начинаещите правят! Как да ги избегнем?
И тъй като въглехидратите са почти във всичко, а не всички мазнини са полезни, може лесно да се правят грешки, особено ако сте начинаещ. Ето кои са кето капаните и грешките и как да ги избягвате....
Как да избегнем остеопорозата?Как да избегнем остеопорозата?
Намалете газираните напитки, за да избегнете остеопорозата. Много проучванаия вече ги свързват със загуба на костна плътност. Причината може би е фосфорът, който се съдържа в тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Да си направим сушено месоДа си направим сушено месо
11
Разгледай още тези рецепти за сушено месо, домашна луканка и пастърма....
Да си направим сушени сливиДа си направим сушени сливи
Сушените сини сливи са сред най-използваните в кулинарията сушени плодове. Могат да бъдат добавяни не само към кейкове, торти и всякакви сладкиши, но и към основни ястия....