Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Майонеза с яйцата от Великден
Ето как да оползотворим великденските яйца! Обелените варени яйца нарязваме на едри парчета и слагаме в каната нутри-булет (или друг мощен блендер).
Ако имаме избор, може да използваме по-малката кана....
Миникозуначета за Великден в хлебопекарна
Яйцата се разбиват с тел и се прибавят при млякото. Сместа се изсипва в тавичката на хлебопекарната....
Козунак за Великден в Еър Фрайър
Козунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
Сладкиш за Великден с орехи и мармалад
Изваждаме и оставяме да се охлади, след което намазваме сладкиша отгоре със сладкото и поръсваме с орехите.
Сладкишът за Великден с орехи и мармалад е готов....
Как да разпознаете бореца сред яйцата този Великден
Великден е и всеки от нас се надява неговото яйце да стане борец, а особено това вълнува децата. Те са тези, които се радват най-много на чукането с яйца и силно се надяват да си имат яйце борец....
Варени и боядисвани яйцата в мултикукър
Весел празник с тези варени и боядисвани яйцата в мултикукър....
Цените на яйцата няма да се променят около Великден
Пазарът на яйца около Великден винаги е бил динамичен у нас, но българското производство е готово да задоволи потребността на населението в дните около празника....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашна юфка
Направете кладенче, чукнете в него едно по едно яйцата и добавете солта и прясното мляко.
Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути....
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Веган яйцата за Великден са хит! Ето как да си ги приготвите
Ако сте готови за кулинарни експерименти, ви предлагаме да този път да направите от така наречените веган великденски яйца, които станаха голям хит напоследък....
Оригинални идеи за салати с яйцата от Великден (СНИМКИ)
Великден е любим празник на цялото семейство, а боренето с яйца е вълнуващо за малки и големи. И ако през първите дни всички у дома с охота излапват яйцата, то до 3 ден те вече са омръзнали....
Започнаха засилени проверки на яйцата и агнешкото преди Великден
Ако още не знаете какво да сготвите за Великден, разгледайте нашите рецепти за:
- агнешко за Великден;
- боядисани яйца;
- вкусно агнешко бутче....
Започват проверки на яйцата, козунаците и агнешкото преди Великден
От днес, 2 април започват интензивни проверки в търговската мрежа и онлайн пространството на яйцата, козунаците и агнешкото месо, които традиционно присъстват на празничната трапеза....
Яйцата у нас по-скъпи от Брюксел за ВеликденВ момента у нас се наблюдава неоснователно поскъпване на кокошите продукти преди Великден и заради увеличаването на търсенето на яйца за празника....
1