Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марудници по родопски от кухнята на БениМарудници по родопски от кухнята на Бени
Сервираме марудниците по родопски от кухнята на Бени по желание със сладко, течен шоколад, сирене или друго по желание....
Най-добрата мусакаНай-добрата мусака
В тенджера се слагат 6 с.л. олио да се сгорещи. Добавя каймата и щипка захар. Нищо друго. Започва да се бърка енергично с дървена лъжица, за да се надроби каймата и да се получат трохи....
Най-добрата лазаняНай-добрата лазаня
Корите за лазанята се поставят в дълбока тенджера и се заливат с топла вода, много добре се разбъркват, за да не залепнат. Оставят се за 30 минути да преседят. Изваждат се и се оставят настрана, за да се охладят....
Какъв под да изберем за кухнята?Какъв под да изберем за кухнята?
Поради факта, че при редовното използване на кухнята, тя би трябвало да бъде почиствана ако не всеки ден, то през ден ви, препоръчваме на пода на кухнята да поставите плочки....
Най-добрата лазаня БолонезеНай-добрата лазаня Болонезе
1
Покрийте с фолио лазанята Болонезе: за да предотвратите залепването, напръскайте фолиото със спрей за готвене или се уверете, че фолиото не докосва сиренето....
Най-добрата заливка за мусакаНай-добрата заливка за мусака
За заливката в тиган се сипва малко олио и щом загрее, се добавя брашното и се запържва при непрекъснато бъркане за около половин минута. Добавя се студеното прясно мляко и се кипва при непрекъснато бъркане. В купа...
Как да изберем абсорбатор за кухняКак да изберем абсорбатор за кухня
Видове абсорбатори за кухнята На пазара има широк избор от тези уреди. Те са няколко вида. - Островен - където готварската печка е разположена в центъра на кухнята, на остров....
Кои са подходящите цветове за кухня?Кои са подходящите цветове за кухня?
Добре е да съчетавате бяло и светли нюанси с цветове в студената гама – зелен, лилав, светло син и син. Точно това са подходящите цветове за слънчева кухня....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Подходящи цветове за кухняПодходящи цветове за кухня
Какви цветове да изберете за вашата кухня? Специалистите съветват при оформлението на кухнята да заложите на светлите и топли оттенъци, които действат успокояващо....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Нежни лакти с продукти от кухнятаНежни лакти с продукти от кухнята
Така с помощта на продукти от кухнята може да имате гладки и нежни лакти....
В какъв цвят да е кухнята?В какъв цвят да е кухнята?
За кухнята е ключово да изберете подходящи цветове, които да подчертават уюта на помещението....
Как да изберем съдомиялнаКак да изберем съдомиялна
След като съвсем логично сте стигнали до извода, че домът ви има нужда от съдомиялна, вероятно ще започнете да се чудите как точно да я изберете....