Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да изберем перфектния цвят за косаКак да изберем перфектния цвят за коса
Решението да смените цвета на косата си е съвсем естествено, като се има предвид всички изкусителни нюанси, които се предлагат вече на пазара. Но преди да експериментирате, е добре да сте наясно дали даденият цвят ще ви подхожда...
Как да изберем перфектния килим за дневнатаКак да изберем перфектния килим за дневната
Изберете килим в подходящ размер За да е дневната ви стилна, красива и уютна, трябва да изберете килим с подходящ размер....
Перфектния козунакПерфектния козунак
Сплетените козунаци оставяме отново да втасат, докато удвоят от обема си. Намазваме с жълтъка и прясното мляко, поръсваме с мокра захар. Поставяме перфектния козунак във фурната и печем до готовност....
Перфектния ЛучникПерфектния Лучник
Това буквално е перфектният лучник!...
Перфектния усукан тутманикПерфектния усукан тутманик
В зависимост от големината на яйцата може да трябва да добавите още малко брашно, но не прекалявайте. Най-много добавете още 50 г. Оставете тестото да втаса за около 30 минути....
Перфектния сладкиш НегърчеПерфектния сладкиш Негърче
Да ви е сладко с моя перфектен сладкиш Негърче!...
Перфектния винен кебапПерфектния винен кебап
1
Перфектният винен кебап се сервира с топка ориз и картофено пюре....
Перфектния щрудел с тикваПерфектния щрудел с тиква
Може да отнеме и 1 час, но заради суровите плодове е необходимо повече време за печене. Още топъл перфектния щрудел с тиква се поръсва с пудра захар. Да ви е сладко!...
Какви картофи да изберем за перфектно картофено пюреКакви картофи да изберем за перфектно картофено пюре
Ето няколко съвета за приготвяне на вкусно пролетно картофено пюре: Изберете нишестени картофи като Russet или Yukon Gold, тъй като те дават кремообразна текстура, когато са намачкани....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Свински врат без кост на фурнаСвински врат без кост на фурна
Връщаме във фурната да се зачерви. Свинският врат без кост на фурна е готов....
Вратни пържоли с кост на фурнаВратни пържоли с кост на фурна
Поднесете вратните пържоли с кост на фурна с подходяща гарнитура....
Свински врат с кост на фурнаСвински врат с кост на фурна
Свинският врат с кост на фурна е чуден!...
Свински гърди без кост на фурнаСвински гърди без кост на фурна
Когато изтече времето, отстраняваме фолиото и оставяме така да се запече свинското. Сервираме с гарнитура. Свинските гърди без кост на фурна са готови....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Солен или захарен спрей за коса - кой да изберем за перфектни къдрици?Солен или захарен спрей за коса - кой да изберем за перфектни къдрици?
Ако искате повече текстура и по-малко блясък, тогава това е, което трябва да изберете....
Вратни пържоли без кост в зехтинВратни пържоли без кост в зехтин
Отгоре слагаме фолиото и оставяме вратните пържоли без кост да се задушат за 20-тина минути....
Телешки гърди с кост в гърнеТелешки гърди с кост в гърне
Налива се вода, колкото да покрие месото и картофите. Пече се на 160-170 градуса около 3 часа, като се поставя в студена фурна и след това се включва....
Свински гърди без кост с картофиСвински гърди без кост с картофи
За тези свински гърди без кост с картофи месото се измива и отцежда от водата. Поставят се в тавичка. Сухите съставки се смесват и гърдите се посоляват. Поливат се с разтопеното краве масло....