Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Изберете си идеалното зимно палто според фигуратаИзберете си идеалното зимно палто според фигурата
Ето как да изберете зимно палто! Пясъчен часовник – на дамите с тази фигура на практика няма дреха, която да не им отива, защото техните пропорции са хармонични....
Зимно мезеЗимно мезе
Реже се месото /по възможност да е шарено/ на големи кубчета. В една голяма кофа редуваме ред морска сол, ред месото, така, докато свърши, последният ред трябва да е сол....
Зимно пилеЗимно пиле
Взимаме зелката, нарязваме я в купа и я смесваме с червения черния пипер и маста, но маста може да се разтопи и тогава да се добави. Обърква се слага се и малко чубрица....
Зимно зеленчуково рагуЗимно зеленчуково рагу
Нарязваме картофите на кубчета и ги запържваме в част от маслото. Отделно задушаваме ситно нарязаните моркови, лук, ряпа и магданоз. Прехвърляме зеленчуците в тенджера и наливаме доматения сок. Посоляваме и задушаваме...
Зимно-пролетна салатаЗимно-пролетна салата
1
Картофите се измиват и се слагат в средна тенджера на котлона да заврят. Слад като омекнат, се махат от котлона и като поизтинат, се обелват и нарязват на кубчета, посоляваме....
Как да носим палто стилноКак да носим палто стилно
Основните модели палта Палто с изправена двойна яка Тези палта са разкроени и напомнят доста на онези, които някога са носели военните моряци. Има ги във всякакви десени, с всякакви копчета, със и без джобове....
Зимно-пролетна пълнозърнеста салатаЗимно-пролетна пълнозърнеста салата
Поширайте яйцето във вряща и подсолена вода за около 5 минути. Обелете и нарежете краставицата. Объркайте с граха. Овкусете със сол, зехтин и оцет. Поръсете със семената. Сложете яйцето най-отгоре и сервирайте. Добър...
Зимно македонско ястие на фурнаЗимно македонско ястие на фурна
Измиваме и нарязваме месото на хапки. Подправяме ги със сол и черен пипер и ги оставяме настрани. От готовото тесто правим 4 питки, които оформяме с големината на десертна чиния. Поставяме ги в предварително намаслена...
Зимно пиле с кисело зелеЗимно пиле с кисело зеле
Запържете 1 глава нарязан лук в малко олио. Прибавете нарязаните гъби и след като се задушат добавете ориза. Оквусете с черен и червен пипер и запържете. Прибавете 1/2 ч.ч. вода и задушете докато оризът омекне. С приготвената...
Зимно кьопоолу от замразени зеленчуциЗимно кьопоолу от замразени зеленчуци
Може да се сервира и студено, гарнирано по вкус....
Как да изберем най-подходящото за нас зимно яке?Как да изберем най-подходящото за нас зимно яке?
Вземете предвид фигурата си Ако сте от дамите с фигура тип пясъчен часовник, изберете връхна дреха, която има връзка или колан в областта на талията. Така ще изглеждате по-елегантни и женствени....
Коженото палто притежава енергияКоженото палто притежава енергия
Такова палто създава идеална защита за подобен тип дами....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....