Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да преодолеем носталгията?
В тази статия ще разгледаме стъпките как да преодолеем носталгията....
Желиран плодов сладкиш за лятото
Източник на този желиран плодов сладкиш за лятото: Иванка Ракова - Българските ястия и рецепти...
Испанска ябълкова супа за лятото
Испанската ябълкова супа за лятото е готова.
Разпределяме супата в купички, поръсваме със зехтина и сервираме....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Да измамим хормоните на глада
Апетитът е инстинкт за оцеляване, управляван от някои нервни и хормонални механизми. Те се задействат от мозъка.
Пристъргването в стомаха, прималяването, къркоренето на червата, лекото главоболие са все симптоми, че...
Яхния Да си оближеш пръстите
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеВъв всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал и с вилица се притискат краищата. Нареждат се в широка тава.
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути....
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка. Оставя се да се охлади до умерена температура и се добавят жълтъците - един по един....
1
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурната
Нарежете доматите по дължина, махнете семките и ги сложете в тавичка върху хартия за печене. Овкусете ги със сол и захар.
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки....
Как да си направим домашно краве сиренеЗагрява се до телесна температура и на всеки литър мляко се слагат по шест капки мая за сирене. Аз винаги слагам към нужните капки още шест....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Какво да ядем лятотоГорещите дни на лятото са факт, но да не забравяме, че високите температури имат своите недостатъци....
1
Разчистване за лятото стъпка по стъпка
Зимата е зад нас. Скоро слънцето ще озари дните ни с пълна сила. Ние, от своя страна, трябва да го посрещнем с подходящото за това облекло, дом и настроение.
Началото на новия сезон идва с нуждата да се отървем от...
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
Поднесете вкусното мезе с гарнитура по избор и любима напитка.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баница
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Как да се храним лятото
Не забравяйте, по същия начин може да разнообразите храненето през лятото със зеленчуци на скара или риба на скара.
Заложете на прясна риба и морски дарове през лятото....