Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-вкусната патица с кестениНай-вкусната патица с кестени
Не е необходимо да използвате друга мазнина (олио или масло), тъй като патицата ще бъде достатъчна, за да освободи необходимото количество мазнина....
Патица в тестоПатица в тесто
Когато ястието се изпече, махаме кората, а месото нарязваме на тънки филийки и поднасяме с гарнитура по избор! Патицата в тесто е готова....
Патица с портокалиПатица с портокали
3
Оставяме патицата с портокали да почине 10 минути, преди да разрежем на порции. Източник: Вили Дечева от Кулинарна мрежа...
Патица с оризПатица с ориз
Патицата с ориз е готова....
Патица с крушиПатица с круши
Когато патицата почти се изпече, съберете мазнината от печенето и деглазирайте с шерито, като ги смесите в тиган. Прибавете ги към софритото....
Патица с бираПатица с бира
1
Върху тях сложете двете патици. Надупчете кожите им с вилица или остър нож и ги овкусете със сол и пипер. В тенджера изсипете бирата и захарта и оставете сместа да заври....
Патица с ябълкиПатица с ябълки
Почистваме ги от сърцевината им и пълним с тях патицата. Зашиваме отвора със здрав конец, посоляваме и намазваме със сметана, след което я слагаме в намазана тавичка с масло....
Патица с лимонПатица с лимон
2
Осолете патицата, поръсете я с черен пипер и сока от лимона. След 15 мин я намажете с маслото и я сложете да се пече с виното. Покрийте тавичката с алуминиево фолио. Изпечената патица извадете в топла чиния....
Патица в гювечПатица в гювеч
Почистете патицата добре, като измиете и нарежете дреболийките й. Осолете я добре вън и вътре и поръсете с малко черен пипер....
Патица с картофиПатица с картофи
Патицата се измива и се пробожда по кожата на няколко места с нож. Ябълката се режете на парчета и поръсва с 1 и 1/2 ч.л. градински чай. Натъпква се във вътрешността на патицата....
Патица с маслиниПатица с маслини
Патицата постепенно се изпържва от всички страни до порозовяване за около 20 минути и се изважда....
Патица с триеницаПатица с триеница
Патицата я почистваме, измиваме и сваряваме в подсолена вода. След което я нарязваме на порции. В тиган поставяме мазнина и запържваме ситно нарязания лук....
Патица с мащеркаПатица с мащерка
Измиваме добре патицата и я посоляваме със сол отвътре и отвън. Хубаво я поръсваме отвътре с 1 с.л. мащерка и черен пипер. Намазваме я добре отвътре и отвън с маслото и червения пипер....
Патица в гювечПатица в гювеч
Патицата се пече на 180 градуса към 2 часа. Патицата в гювеч е много вкусна....
Патица с лукПатица с лук
Когато патицата се запържи, наливаме 4 ч.ч. гореща вода, прибавяме виното и оставяме да се вари 30 минути на тих огън. Междувременно почистваме арпаджика и го слагаме да се запържи в 2 с.л. масло....
Патица с вишниПатица с вишни
Нарязваме патицата на парчета, посоляваме и посипваме с черен пипер. Запържваме месото и прибавяме лука. След като продуктите се запържат, заливаме с вода и задушаваме под капак....
Патица с ябълкиПатица с ябълки
Почистваме ги от сърцевината им и пълним с тях патицата. Зашиваме отвора със здрав конец, посоляваме и намазваме със сметана, след което я слагаме в намазана тавичка с масло....
Патица с лимонПатица с лимон
2
Осолете патицата, поръсете я с черен пипер и сока от лимона. След 15 мин я намажете с маслото и я сложете да се пече с виното. Покрийте тавичката с алуминиево фолио. Изпечената патица извадете в топла чиния....
Патица с бираПатица с бира
1
Върху тях сложете двете патици. Надупчете кожите им с вилица или остър нож и ги овкусете със сол и пипер. В тенджера изсипете бирата и захарта и оставете сместа да заври....
Патица с маслиниПатица с маслини
Оставете да се задушава за кратко. През това време настържете доматите, нарежете лука на ситно. Изсипете всички зеленчуци при патицата, добавете подправките и маслините, както и 2 ч.ч. гореща вода....
Патица с виноПатица с вино
Почистената патица посослете отвътре и вън и поръсете с черен пипер. Ситно нарязания лук задушете в малко олио, добавете ситно нарязаната сланина, а след малко и нарязаната на парчета патица....
Патица с портокалиПатица с портокали
Патицата се почиства, като се запазва вътре дробът ѝ. Задушават се леко зеленчуците (чесън, морков и лук, нарязани на ситно) и се пълни патицата. Пече се в слаба фурна за 45 минути....
Ето как лесно да изпечем патицаЕто как лесно да изпечем патица
Важно уточнение: ако патицата е била замразена предварително, трябва да се уверим, че тя е напълно размразена преди печене. Най-добрият начин за това е да я оставим в хладилника за около 2 дни преди да я изпечем....
Дива патица с вишниДива патица с вишни
Дивата патица с вишни е готова....
Патица с портокалов сокПатица с портокалов сок
По време на печенето поливаме печената патица с образувалия се сос. Патицата с портокалов сок е готова....