Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шоколадова торта Кошница с цветяСлага се в пош с накрайник и се оформя кошницата.
Забележка: По-горе изредените продукти са за 1 блат.
За блата разбийте белтъците на сняг с 1/2 от захарта....
5
Кошница за Великденски яйца
Изчакайте да се охлади изпечената кошница и внимателно отделете от купата.
Отново завийте с друго парче фолио купата и намажете с олио. През средата поставете втората плитка, тя ще служи за дръжка на кошницата....
Празнична питка и кошница за плодове
Отделно направих кошница за плодове, която допълваше като декорация празничната трапеза....
Картофени кошници с кайма, зеленчуци и чеснов сос
Дооформят се на кошници, нареждат се в тава.
Във всяка кошница се слага по 1-2 с.л. от плънката, заливат се с чесновия сос и се напръскват с разтопено масло. Сервира се охладено....
Как да си изплетем шапкаСменетете куките с по-големи и изплетете един ред на лице. Ако обаче не плетете с обръч, а само на две куки, този ред се изплита на опаки.
Изплетете след това 32 реда, независимо от типа куки, който използвате....
1
Великденска пита кошница
Кошницата трябва да има хубав златист цвят, така че трябва да се внимава повече и да се покрие с фолио навреме....
Пазарската кошница на бременнитеДнес старата теория, че бъдещата майка трябва да яде за двама, се отрича. Много по-полезно за бременната жена е да се отнася отговорно към продуктите, които консумира.
Въпреки че бебето черпи от запасите от хранителни...
1
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Кошница Червено кадифе с плодове
За декорацията оцветих с какао част от крема, а за капака на кошницата използвах полукръг от подложка, покрита с фолио за торта.
Източник: Krasimira Petrova от Българските ястия и рецепти...
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Питка-Кошничка
Поставяте отново да втаса за 20 минути на топло. Мажете с жълтъците, преди да изпечете....