Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Определете своя генотип според кръвната групаКръвната група и физическите характеристики хората се разделят на различни генотипи. Тези генотипи са шест на брой и лесно можете да разберете към кой се отнасяте вие.
Всеки генотип има свои особености на обмяната на веществата...
1
Какъв е вашият тип кожа
Има няколко трика, чрез които ще можете да определите каква е вашата кожа, при това без да използвате професионална помощ....
Грижи за смесен тип кожа
При смесена кожа се наблюдава омазняване в определени зони, докато останалата част е суха. Това често поражда объркване при жените в търсенето на подходящи методи за поддръжка поради нейната специфика.
Ключът при грижите...
Определете какъв фототип е вашата кожа
Нека видим техните особености, според които може да определите своя собствен.
Фототип 6 –става дума за жени с много тъмна кожа, очи и коса. По нашите ширини почти не се срещат такива хора....
Най-добрите масла за всеки тип кожа
Ароматерапевтичните маски за лице са чудесен начин да направим кожата си блестяща и тонизирана. Можете да си приготвяте такива разкрасителни смеси с натурални и лесно достъпни продукти, без много усилие. Сигурните съставки...
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Пиле тип Ропотамо
Пилето се нарязва на големи парчета, осолява се и овкусява с другите подправки и оставяме да поеме подправките.
Лука нарязвам на много ситно, морковите се обелват и се настъргват....
Хляб тип СандвичИзвадете от формата, докато е топъл ( за да не се изпоти в тавичката) и завийте в памучна кърпа.
Изчакайте хубаво да изстине, преди да разрежете с нож....
1
Торта виенски тип
Кръговете се изпичат в силна фурна върху навлажнена ламарина и се оставят да изстинат.
Плътният кръг се слага в трите на чиния и се намазва с мармалад....
Курабийки тип Tutku
В купа за месене се слага маргарин, пудра захар и олио. Разбъркват се до разтопяване. После се добавят нишестето заедно със бакпулвера и ванилията. Отново се разбъркват. Брашното се добавя по малко и постепенно. Омесва се...
Хляб тип Добруджа
Печем хляба тип Добруджа на предварително загрята фурна на 220 градуса 20 минути и още 15 минути на 180 градуса....
Питки тип бретцел
Печете питките тип бретцел 30 минути или до хубава златиста коричка.
Използвайте ги за компания на всяко ястие или за направа на бургери и сандвичи.
Страхотни!...
Ашуре тип купешко
да бъркаме постепенно като прибавяме житото без да го отцеждаме после прибавяме стафидите без да ги отцеждаме и продължаваме да бъркаме докато сместа почне да се сгъстява, защото залепва за дъното....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Какви билки са подходящи за нашата кожа според нейния тип
Векове наред различни извлеци от билки и цветя са служили на жените като източник на здраве, красота и младост. Природата дарява човека с огромно количество полезни вещества, затова за съвременната жена е много важно...
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1