Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Определете своя генотип според кръвната групаКръвната група и физическите характеристики хората се разделят на различни генотипи. Тези генотипи са шест на брой и лесно можете да разберете към кой се отнасяте вие.
Всеки генотип има свои особености на обмяната на веществата...
1
Какъв е вашият тип кожа
Има няколко трика, чрез които ще можете да определите каква е вашата кожа, при това без да използвате професионална помощ....
Грижи за смесен тип кожа
При смесена кожа се наблюдава омазняване в определени зони, докато останалата част е суха. Това често поражда объркване при жените в търсенето на подходящи методи за поддръжка поради нейната специфика.
Ключът при грижите...
Определете какъв фототип е вашата кожа
Нека видим техните особености, според които може да определите своя собствен.
Фототип 6 –става дума за жени с много тъмна кожа, очи и коса. По нашите ширини почти не се срещат такива хора....
Най-добрите масла за всеки тип кожа
Ароматерапевтичните маски за лице са чудесен начин да направим кожата си блестяща и тонизирана. Можете да си приготвяте такива разкрасителни смеси с натурални и лесно достъпни продукти, без много усилие. Сигурните съставки...
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Хляб тип Добруджа
Печем хляба тип Добруджа на предварително загрята фурна на 220 градуса 20 минути и още 15 минути на 180 градуса....
Курабийки тип Tutku
В купа за месене се слага маргарин, пудра захар и олио. Разбъркват се до разтопяване. После се добавят нишестето заедно със бакпулвера и ванилията. Отново се разбъркват. Брашното се добавя по малко и постепенно. Омесва се...
Ашуре тип купешко
да бъркаме постепенно като прибавяме житото без да го отцеждаме после прибавяме стафидите без да ги отцеждаме и продължаваме да бъркаме докато сместа почне да се сгъстява, защото залепва за дъното....
Питки тип бретцел
Печете питките тип бретцел 30 минути или до хубава златиста коричка.
Използвайте ги за компания на всяко ястие или за направа на бургери и сандвичи.
Страхотни!...
Пиле тип Ропотамо
Пилето се нарязва на големи парчета, осолява се и овкусява с другите подправки и оставяме да поеме подправките.
Лука нарязвам на много ситно, морковите се обелват и се настъргват....
Хляб тип СандвичИзвадете от формата, докато е топъл ( за да не се изпоти в тавичката) и завийте в памучна кърпа.
Изчакайте хубаво да изстине, преди да разрежете с нож....
1
Торта виенски тип
Кръговете се изпичат в силна фурна върху навлажнена ламарина и се оставят да изстинат.
Плътният кръг се слага в трите на чиния и се намазва с мармалад....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....