Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да освежим старата мозайкаКак да освежим старата мозайка
След като старата фугираща смес бъде отстранена, почистете добре мястото и го оставете да изсъхне напълно....
Как да освежим старите мебелиКак да освежим старите мебели
Замисляли ли сте се обаче, че можете с малко усилия от ваша страна, както и срещу минимални разходи да освежите старите си мебели?...
Как да освежим старите дрехиКак да освежим старите дрехи
С помощта на апликация от плат можете коренно да промените стара дреха. Старите дънки, които са ви омръзнали, ще станат нови и модерни, ако внимателно ги изстържете на няколко места със ситно ренде....
Как да освежа стара кухняКак да освежа стара кухня
Има ли лесен и сравнително евтин начин да освежите кухнята си? Разбира се, че има!...
Как да освежа стара секция?Как да освежа стара секция?
При освежаването на старата секция не се колебайте да премахнете някои от старите вратички, да ги замените със съвременни стъклени такива....
Как да освежим уморените очи?Как да освежим уморените очи?
Използвайте следните трикове, за да освежите и изсветлите очите и да си придайте ведър и отпочинал вид. 1. Оттървете се от „подпухналите“ очи. Задължително дръжте по една краставица в хладилника си....
Да освежим дома с лалетаДа освежим дома с лалета
Макар и сезонът на пролетните лалета вече да е към своя край, в магазините за цветя още могат да се намерят различни видове от това нежно цвете. Изключително красиви и приятни изкуствено създадените сортове лалета не са нещо...
Селски лимецов хляб от старата фурнаСелски лимецов хляб от старата фурна
Оставя се да втаса 30 мин. Пече се в предварително загрята фурна на 200°C 10 мин, след което се допича 20 мин на 180°C. Изважда се селският лимецов хляб от старата фурна и се оставя да изстине върху дървена дъска....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Салата 100 чушки за зимата от старата книгаСалата 100 чушки за зимата от старата книга
Чушките се измиват, изтърбушват и изпичат, като се слагат в тенджера с капак или в найлонова торбичка, за да се задушат. След като изстинат, се обелват и се нарязват на едро....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Завеси за спалняЗавеси за спалня
Могат да се открият във всеки магазин за пердета и да дадат на вашата спалня последното късче блясък....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....