Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да превърнем пиенето на кафе в здравословен навик
Така че, ако предположим, че кафето е полезно, предлагаме ви няколко съвета, с които да превърнете пиенето му в нещо супер полезно. И да минимализирате всякакви вредни рискове....
Ежедневни навици, които могат да увредят ставите
Според информация на Фонда за артрит в Южна Африка, почти 3. 2 милиона южноафриканци страдат от остеоартрит....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Навит тиквеник
Изваждаме, покриваме с кърпа и оставяме да изстине сочния тиквеник.
При поднасяне поръсваме с пудра захар навит тиквеник....
Ежедневни навици, които влошават здравето без да подозираме
В горната ни галерия смес събрали 5 от най-често срещаните навика, които са опасни, а ние не го осъзнаваме....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Питката на Вики
Питката се оставя да втаса и се маже със останалия жълтък (по желание се поръсва със сусам).
Пече се в умерена фурна.
Питката на Вики е готова....
Сладкишът на Вики
Смесете яйцето, захарта, олиото и киселото мляко + лъжичка сода бикарбонат. Разбъркайте и добавете брашното.
Прибавете нарязаните ябълки, орехите и канелата. Разбъркайте до получаване на кексово тесто.
Изсипете сместа...
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
1
Как да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Ежедневни навици, с които здравето рухва
Вижте още:
- Спрете тези лоши хранителни навици;
- Храни и навици за здраво сърце;
- Малки ежедневни навици с огромни ползи за здравето....
Ежедневни навици за здрава сърдечна система
Ако не спите достатъчно, може да сте изложени на по-висок риск от сърдечни заболявания, независимо от възрастта си или други здравни навици....
Внимание! Тези ежедневни навици съсипват гърба
Колкото и да пазим гърба от различни наранявания, има някои ежедневни дейности, които сериозно го увреждат, без дори да подозираме....
Ежедневни разкрасяващи навици, които ни вредят
Красотата на всяка цена и в името на всичко не е особено добра идея, но много суетни дами не осъзнават, че си вредят с няколко елементарни ежедневни навика....
Тези ежедневни навици съсипват гръбнака ви
А ето и някои популярни навици, които според учените водят до постоянни болки в гърба.
1....
Навит лучник с кайма
Оставете на топло да се активира маята.
В друг съд пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете в него втасалата мая и солта. Замесете средно меко тесто и го оставете да удвои обема си за 30-40 минути....