Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да разпознаваме златотоКак да разпознаваме златото
4
Вижте обаче как може да проверите златото вкъщи. 1. Визуален преглед на златото – погледнете отблизо бижуто, което искате да проверите. Трябва да има официална маркировка, наречена титър....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Ябълков оцетЯбълков оцет
2
Сместа трябва да престои така 10 дни при температура 20 градуса, като всеки ден се разбърква по два пъти с дървена лъжица. След като минат 10 дни прецедете кашицата през марля и към течността прибавете меда....
Малинов оцетМалинов оцет
Получава се изключително приятен и ароматен оцет, с който може да овкусявате салати, печени меса и т.н....
Противогрипен оцетПротивогрипен оцет
Обелете и смелете 1 глава чесън. Смесете с останалите билки и подправки и залейте с 250 милилитра вода. Варете 10 минути на водна баня. След изстиване прецедете и смесете с оцета. Приема се по 1 чаена лъжичка, разтворена...
Малинов оцетМалинов оцет
Малиновият оцет трябва да е готов след 3 седмици. Трайността му е до 6 месеца, съхраняван в халдилник....
ОцетОцет
Оцетът е един от най-древните хранителни подправки, които човечеството познава. Добре известни са здравословните ползи на ябълковия оцет или на традиционния оцет Балсамико (Balsamico). Оцетът има широко приложение както...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Печете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто. Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Да си направим ябълков оцетДа си направим ябълков оцет
5
Ябълковият оцет е не само вкусна подправка, но и лечебно средство. Всъщност, той съдържа повечето от най-важните минерали, необходими за нашето здраве. Между тях са калий, фосфор, хлор, натрий, магнезий, желязо и още много...
Причини да използваме балсамов оцетПричини да използваме балсамов оцет
Балсамовият оцет е популярна съставка в дресинги за салати, маринати за печено месо и много сосове за меса и спагети. Вкусът му е силен и често се описва като тръпчив и богат. Някои изследвания предполагат, че балсамовият...
Как правилно да съхраняваме оцетКак правилно да съхраняваме оцет
Оцетът се използва при готвене и консервиране на продукти още в Древна Гърция. До ден днешен остава една от основните съставки в много ястия. С оцет се приготвят различни маринати, добавя се в супи и сосове. Към днешна...
Домашен ябълков оцетДомашен ябълков оцет
5
Налива се преварена охладена вода да покрие плодовете и отворът се затваря с тензух или тюл, стегнато с ластик. Трябва да се получи оцетна гъба и 1 -2 пъти на ден се разбърква с дървена лъжица за 7 дни....
Натурален ябълков оцетНатурален ябълков оцет
1
Разтворете захарта в гореща вода и залейте ябълките с нея, като е хубаво течността да бъде над ябълките. Разбърквайте ги с дървена лъжица поне няколко пъти на ден....
Мекици с оцетМекици с оцет
1
Оставя се да почине около 15 мин и се реже на около 15 топки с големина, колкото яйце. Разтеглят се мекиците с ръце и се пържат в нагорещено олио. Мекиците с оцет са готови....