Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разпознаваме опасните бенкиКак да разпознаваме опасните бенки
Бенките могат да се появяват на различни места по тялото, като определени изменения в техния вид могат да сигнализират за опасно заболяване. Затова внимателно трябва да оглеждаме бенките си за тревожни признаци....
Съвети за разпознаване на опасните бенкиСъвети за разпознаване на опасните бенки
Как да разберем обаче, че дадена бенка е станала опасна? На първо място е промяната в големината ѝ. По-голямата част от бенките са по-малки от 6 мм. Всяко едно нарастване може да крие потенциален риск....
Как да разпознаваме златотоКак да разпознаваме златото
4
Съществуват няколко метода, чрез които можем в домашни условия да разпознаем дали златните бижута, които притежаваме са истински, само позлатени са или за съжаление съдържат всичко друго, но не и злато. Трябва да се отбележи...
Как да разпознаваме истинското маслоКак да разпознаваме истинското масло
3
Експертите казват, че има 2 основни показателя, по които да разпознаваме фалшивото масло. За съжаление, едва след като сме купили и отворили пакетчето, можем да разберем дали продуктът е истинско масло или не....
Как да разпознаваме отровните гъбиКак да разпознаваме отровните гъби
Ненавременното разпознаване на симптомите може до доведе до чернодробна и бъбречна недостатъчност, и до смърт. Бялата мухоморка вирее и в широколистни, и в иглолистни гори....
Как да разпознаваме подготвителните контракцииКак да разпознаваме подготвителните контракции
Нито една жена не би искала да пристигне в болницата твърде рано или да започне да ражда в колата, на път за родилното. За това е хубаво всяка бременна жена да бъде наясно с две неща, а именно каква е разликата между родилните...
Как да разпознаваме качествения мед?Как да разпознаваме качествения мед?
Някои хора се съмняват в качеството на меда, когато е кристализирал. Трябва да се знае, че кристализацията на меда е естествен физически процес и зависи от състава на меда и условията на съхраняването му. Пчелният мед...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Ето как да разпознаваме скучните хораЕто как да разпознаваме скучните хора
Точно по този причина ви представяме някои от основните характеристики на скучните хора, с горещата препоръка, ако разпознавате някоя от тях във вашето поведение, да се постараете да промените тази си черта....
Как да намалим употребата на пластмасаКак да намалим употребата на пластмаса
Те ще ни помогнат да намалим употребата на пластмаса....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да разпознаваме истинския екстра върджин зехтин?Как да разпознаваме истинския екстра върджин зехтин?
Окачествяван като "течно злато" от Средиземноморието, зехтинът крие много тайни. Смята се за една от суперхраните, които помагат на организма ни да е здрав, а в същото време се грижат и за добрия ни външен вид, влизайки...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Рекордни количества пластмаса продължават да задръстват планетатаРекордни количества пластмаса продължават да задръстват планетата
Как да намалим употребата на пластмаса Има обаче стъпки, които отделни лица, фирми и правителства могат да предприемат, за да намалят употребата на пластмаса и отпадъците....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....