Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да се грижим за иглолистен бонсайКак да се грижим за иглолистен бонсай
Използвайте я веднъж месечно за красив и здрав иглолистен бонсай....
Грижи за бонсай у домаГрижи за бонсай у дома
Вижте още грижи за бонсай и как да оформим бонсай....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да се грижим за контактните лещи?Как да се грижим за контактните лещи?
Не бива да забравяме обаче, че като всяко нещо те също изискват грижи, за да могат да ни служат правилно....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Как да се грижим за костюмите?Как да се грижим за костюмите?
Спазвайте посочената грижа за кюстими и вашите любими дрехи ще изглеждат добре дълго време. Ако си търсите костюми, можете да прегледате нашите предложения за костюми....
Как да се грижим за божуриКак да се грижим за божури
Кое е любимото цвете на холивудските звезди Гуинет Полтроу и Дрю Баримор? Точно така: божури. Това цвете е възхитително, а с годините популярността му не избледнява. Когато Марко Поло за пръв път вижда божур...
Как да се грижим за лилиумиКак да се грижим за лилиуми
Ако се грижите добре за него, то ще ви радва с красив и ухаен цвят. Ако смятате да засадите лилиуми в градината, изберете място с хубава шарена сянка, която да осигурява проникването и на достатъчно слънчеви лъчи....
Как да се грижим за хортензияКак да се грижим за хортензия
За да имаме тази възможност обаче, трябва да полагаме правилни грижи за растението, осигурявайки му най-благоприятно местообитание и условия....
Как да се грижим за карамфилитеКак да се грижим за карамфилите
Януари и февруари са най-подходящите месеци за засяване на семената на карамфила. Процесът може да се извършва на етапи. Красивият карамфил се отнася към групата на целогодишно цъфтящите. Тази група е изключително благодатна...
Как да се грижим за филодендрон?Как да се грижим за филодендрон?
Как да се грижите за филодендрон у дома? Осветление за филодендрон Почти всички зелени растения се нуждаят от слънчева светлина....
Правила при оформяне на бонсайПравила при оформяне на бонсай
С това грижите за бонсая не се изчерпват. През година-две е необходимо да го присаждате, за предпочитане през пролетта. Извадете дървото от саксията, подрежете корените и го засадете обратно, но в свежа пръст....
Правила при пресаждане на бонсайПравила при пресаждане на бонсай
Късната зима е най-доброто време за пресаждане на бонсай. Средата на февруари е добър вариант за повечето видове бонсай. През зимата вашият бонсай е в латентно състояние и дървото „почива“ за пролетта....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....