Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да почистваме велурените обувки
Обувките от велур се нуждаят от специални грижи, за да бъдат чисти и да изглеждат добре....
Как да почистим велурени обувки
Този метод върши чудеса с обувките от светъл велур, но го прилагайте по-предпазливо, ако разполагате с велурени обувки от по-тъмна материя....
Холандски обувкиПрехвърлете единия край после и другия край, така че плънката да остане непокрита и притиснете краищата добре.
Оставете да втасат около 30 мин. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса....
1
Задължителните грижи за велурени дрехи
Ако имате дрехи и обувки от велур, трябва да полагате по-специални грижи, в противен случай ще трябва да се простите с тях, след като ги носите няколко пъти....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да се грижим за контактните лещи?
Не бива да забравяме обаче, че като всяко нещо те също изискват грижи, за да могат да ни служат правилно....
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да купувате обувкиАко ви се налага много да вървите пеша, най-добре е да изберете ниски обувки.
Съобразете обувките и с фигурата си. На пълните жени не се препоръчват обувки с много тънък ток....
2
Как да отпусна обувки
Напълните плик с лед, който да поставите с обувките, а след това да сложите и самите обувки за няколко часа във фризера....
Как да перем обувки?
В пералня отново се перат само текстилни обувки, а не кожени или велурени, а изсушаването им става по същия начин, както ако ги перете на ръка. Просто ще спестите труд, а и обувките ще изсъхнат доста по-бързо.
3....
Как да разширим тесни обувки?
Въпросът как да разширите обувки е уместен, ако сте закупили чифт, който е стегнат или обувките стават твърди и неудобни след съхранение....
Как да омекотим нови обувки?Те се смачкват на топка, натъпкват се в обувките и самите обувки се слагат за няколко часа във фризер.
След това вестниците се отстраняват и обувките се обуват с дебел чорап на краката и се носят няколко часа....
1
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
3
Как да се грижим за бонсай
Отглеждането на това растение е предизвикателство, но не е невъзможно, в случай че се направи правилният избор на сорт и се полагат адекватни грижи....
Как да се грижим за костюмите?
Спазвайте посочената грижа за кюстими и вашите любими дрехи ще изглеждат добре дълго време.
Ако си търсите костюми, можете да прегледате нашите предложения за костюми....
Как да се грижим за карамфилите
Януари и февруари са най-подходящите месеци за засяване на семената на карамфила. Процесът може да се извършва на етапи. Красивият карамфил се отнася към групата на целогодишно цъфтящите.
Тази група е изключително благодатна...