Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да се грижим за контактните лещи?Как да се грижим за контактните лещи?
Не бива да забравяме обаче, че като всяко нещо те също изискват грижи, за да могат да ни служат правилно....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Как да се грижим за божуриКак да се грижим за божури
Кое е любимото цвете на холивудските звезди Гуинет Полтроу и Дрю Баримор? Точно така: божури. Това цвете е възхитително, а с годините популярността му не избледнява. Когато Марко Поло за пръв път вижда божур...
Как да се грижим за лилиумиКак да се грижим за лилиуми
Ако се грижите добре за него, то ще ви радва с красив и ухаен цвят. Ако смятате да засадите лилиуми в градината, изберете място с хубава шарена сянка, която да осигурява проникването и на достатъчно слънчеви лъчи....
Как да се грижим за хортензияКак да се грижим за хортензия
За да имаме тази възможност обаче, трябва да полагаме правилни грижи за растението, осигурявайки му най-благоприятно местообитание и условия....
Как да се грижим за бонсайКак да се грижим за бонсай
Отглеждането на това растение е предизвикателство, но не е невъзможно, в случай че се направи правилният избор на сорт и се полагат адекватни грижи....
Как да се грижим за карамфилитеКак да се грижим за карамфилите
Януари и февруари са най-подходящите месеци за засяване на семената на карамфила. Процесът може да се извършва на етапи. Красивият карамфил се отнася към групата на целогодишно цъфтящите. Тази група е изключително благодатна...
Как да се грижим за костюмите?Как да се грижим за костюмите?
Спазвайте посочената грижа за кюстими и вашите любими дрехи ще изглеждат добре дълго време. Ако си търсите костюми, можете да прегледате нашите предложения за костюми....
Как да се грижим за филодендрон?Как да се грижим за филодендрон?
Как да се грижите за филодендрон у дома? Осветление за филодендрон Почти всички зелени растения се нуждаят от слънчева светлина....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....