Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да поливаме карамфилите
Карамфилите, като всяко друго растение, изискват правилно и навременно поливане както в градината, така и ако се отглеждат карамфили в саксия у дома....
С какво да торим карамфилите?
Карамфилите у дома също реагират добре на торене. Ако ги отглеждате, трябва да сте наясно кога, как и с какво можете да торите карамфилите, за да поддържате добрия им вид....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Как да се грижим за контактните лещи?
Не бива да забравяме обаче, че като всяко нещо те също изискват грижи, за да могат да ни служат правилно....
Магическите свойства на карамфилите
Как да говорим с другите с помощта на карамфилите и кога е уместно да ги подаряваме според поверията, свързани с карамфилите?...
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
3
Как да се грижим за бонсай
Отглеждането на това растение е предизвикателство, но не е невъзможно, в случай че се направи правилният избор на сорт и се полагат адекватни грижи....
Как да се грижим за филодендрон?
Как да се грижите за филодендрон у дома?
Осветление за филодендрон
Почти всички зелени растения се нуждаят от слънчева светлина....
Как да се грижим за костюмите?
Спазвайте посочената грижа за кюстими и вашите любими дрехи ще изглеждат добре дълго време.
Ако си търсите костюми, можете да прегледате нашите предложения за костюми....
Как да се грижим за божури
Кое е любимото цвете на холивудските звезди Гуинет Полтроу и Дрю Баримор? Точно така: божури.
Това цвете е възхитително, а с годините популярността му не избледнява.
Когато Марко Поло за пръв път вижда божур...
Как да се грижим за лилиуми
Ако се грижите добре за него, то ще ви радва с красив и ухаен цвят.
Ако смятате да засадите лилиуми в градината, изберете място с хубава шарена сянка, която да осигурява проникването и на достатъчно слънчеви лъчи....
Как да се грижим за хортензия
За да имаме тази възможност обаче, трябва да полагаме правилни грижи за растението, осигурявайки му най-благоприятно местообитание и условия....
Да украсим масата с карамфили
Броя на карамфилите и яйцата е в зависимост от фруктиерата, която сте избрали. Можете да изберете еднакви на цвят яйца и карамфили, ако предпочитате, направете трапезата шарена....
Болести и вредители по карамфилите
Въпреки това дори при добра грижа са възможни някои заболявания.
Имайте предвид, че много гъбични заболявания на карамфилите се предават от болни лалета....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
1