Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да се справим с негативните хора?
Хората, носещи негативното в себе си също са навсякъде около нас. Сблъскваме се с тях всеки ден, това е неизбежно. Онова, което можем да контролираме е достъпът им до нас....
Мързелив тутманик за заети хора
Получената гъста каша се прехвърля в предварително намаслена тава.
Печете тутманика в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
Мързеливият тутманик за заети хора е чудесна закуска!...
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Боб по манастирски за бързащи хора
Бобът, купен от магазина, задължително трябва да се накисва. Но пресен, от градината на баба, никога не го накисвам. Така зная от баба.
И не е изненада, че се слагат всички зеленчуци заедно с боба....
Лек за хора, страдащи от запекСместа трябва да престои поне 12 часа в хладилник, за да набъбне чията.
В продължение на 1 седмица, сутрин на гладно се приема по 150 мл от йогурта. Ефективен лек срещу запек....
1
Диетична баница за хора с ХашимотоРазбира се, и за всички, които искат хапването да не им се отразява на фигурата.
Пожелавам ви добър апетит и приятно готвене!...
4
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Кокосово-бананов сладкиш за хора с Хашимото
Фурмите се обелват и махат костилките.
Всичко се слага в блендера в последователността от списъка и след пълно смесване на продуктите се изсипват в намазнена тавичка....
Диетична тиквена паста за хора с ХашимотоТиквата се почиства, нарязва се на дребно и се сварява до омекване, пюрира се и се смесва с маслото и млякото....
4
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
3
Доказано! Негативните мисли могат да ни убиятНегативните мисли могат да ни разболеят при това не само психически, но и физически, съобщава списание Ню сайънтист (New Scientist)....
3
Негативните емоции показват как да бъдем щастливи
Когато ни застигне нещо лошо, може да разберем кои са истинските ни приятели и кой наистина държи на нас, подкрепяйки ни независимо от обстоятелствата./page...
Негативни емоции – как да се преборим с тях?
Последното обаче е измамно, тъй като негативните емоции винаги имат разрушителна сила и дългото обвързване с тях не води до нищо добро....
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
1