Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кератоза пиларис - какво представлява и как да се избавим?Кератоза пиларис - какво представлява и как да се избавим?
Кератоза пиларис, известна като пилешка кожа или гъша кожа, е често срещано състояние, която причинява появата на подутини по кожата....
Маска за суха и лющеща се кожаМаска за суха и лющеща се кожа
Оставете да кисне 1 час и прецедете. Изцедете сок от морков и смесете 1 чаена лъжичка сметана с 1 чаена лъжичка сок от моркови....
Актинична кератозаАктинична кератоза
Симптоми при актиничната кератоза Актиничната кератоза се среща по-често при мъжете....
Така ще се отървете от грубата кожа и мазолиТака ще се отървете от грубата кожа и мазоли
Какъвто и да е случаят, има ефикасни средства, с чиято помощ да се отървем от неприятните образувания. За суровите картофи е известно, че лекуват синини и отоци....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как се прави пилешка супа?Как се прави пилешка супа?
У нас такива са боб чорбата, баницата със сирене, мусаката и пилешката супа....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Ето как ще се отървете от мъртвата кожа по лицето и тялотоЕто как ще се отървете от мъртвата кожа по лицето и тялото
Седмичното ексфолиране е един от най-добрите начини да се отървете от мъртвите клетки и да поддържате кожата мека и гладка....
Как да се отървете от висцералната мазнинаКак да се отървете от висцералната мазнина
Разбира се, съчетаването на аеробика със здравословен хранителен режим бързо може да ви отърве от мазнините....
Как лесно да се отървете от зъбоболаКак лесно да се отървете от зъбобола
Когато зъбите ни са здрави, да си кажем честно, не се сещаме много за тях. Хапваме различни вредни храни, пием студени напитки и не чувстваме нищо друго освен наслада. Появи ли се зъбоболът обаче, освен гузната ни съвест...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....