Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бухти, които се обръщат самиКотлонът трябва да е на средна температура, за да не прегарят бързо бухтите и да останат сурови отвътре.
Пържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
4
Бухти, които се обръщат сами
Трябва да се получи гъсто лепнещо тесто. Оставя се да почине 10 минути.
Бухтичките се пържат в маслена баня и затова в малка касерола се налива олиото....
Бухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как да си подстрижем връхчетата- За да подстрижете косата си хубаво, срешете я преди да започнете.
- За препоръчване е да режете мъничко – ако не ви хареса винаги можете да махнете още....
1
Да се научим да медитираме сами
На 21 май отбелязваме световния ден на медитацията. В забързаните дни забравяме да даваме почивка на ума си. През главата ни минават непрекъснато порой от мисли, нон-стоп кроим планове, обмисляме миналото и бъдещето, като...
Как сами да се боядисаме
Боядисването на косата е една от най-често срещаните козметични процедури. Жените се боядисват заради редица фактори – смяна на цвета на косата, прикриване на бели коси или просто желание за промяна във външния вид....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
2
Как да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да се уважаваме сами повече?
Голяма част от неуспехите ни се дължат на това, че не уважаваме достатъчно сами себе си. Когато изпитваме неуважение към собствената ни личност, околните усещат това и също са склонни да ни подценяват и да ни смятат за незначими...
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да се подстрижа сам?
Въпреки това все още има много хора, които искат да се научат как да се подстрижат сами без чужда помощ....
Как да се подстрижа сама
Ако по някаква причина обаче не можете да посетите фризьор, можете да опитате да се подстрижете сами у дома. Ето и как да стане това.
1....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
3
Да се отървем от зъбния камък сами
Посещението при зъболекар невинаги е приятна дейност и доста често съвсем подсъзнателно или пък действайки с целия си разум се опитваме да я отложим. Когато ни боли зъб, това е невъзможно, но когато става въпрос за почистване...
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1