Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да се предпазим от стомашно-чревни инфекцииКак да се предпазим от стомашно-чревни инфекции
Причината за стомашно-чревната инфекция най-често е в нас самите – проявяваме невнимание към хигиената си и това с какво се храним....
Как да се храним при стомашно-чревна инфекция?Как да се храним при стомашно-чревна инфекция?
Стомашно-чревните инфекции през лятото са често срещано явление. От тях човек може да се предпази, ако спазва препоръките на специалистите....
Как да се предпазим от инфекцииКак да се предпазим от инфекции
Предпазването от инфекции може да ви се стори една доста трудна задача. Чрез спазването на няколко прости правила това може много лесно да се промени и да ви предпази от много инфекциозни заболявания....
Летни стомашно-чревни инфекцииЛетни стомашно-чревни инфекции
Летните вируси обикновено са със симптоми като температура, диария, често пъти и повръщане, отпадналост – засягат основно стомашно-чревния тракт....
Яжте манго, за да се предпазите от инфекцииЯжте манго, за да се предпазите от инфекции
Най-консумираният плод в света мангото съдържа вещества, които предпазват организма от заразяване с инфекцията листериоза, откриха учени....
Как да се предпазим от полови инфекцииКак да се предпазим от полови инфекции
1
Бариерните контрацептиви няма да ви предпазят, ако не ги използвате. Въздържайте се от употребата на наркотици и алкохол, които влошават преценката ви за сексуалността....
Билкова смес при чревна дисбактериозаБилкова смес при чревна дисбактериоза
Приема се по 100 милилитра, 3 пъти на ден при чревна дисбактериоза. Билковата смес помага да се пречисти дебелото черво, като се изхвърлят токсини и шлаки....
Чревен грип - как да се предпазим от него лятотоЧревен грип - как да се предпазим от него лятото
Ето обаче какви превантивни мерки можете да вземете против разпространението на чревния грип: Укрепване на имунната система Това е ключова стъпка, която ще ви окаже най-голяма помощ в избягването на всякакви вируси през...
При чревна атония - сок от лукПри чревна атония - сок от лук
Обелете лука, нарежете на ситно и изстискайте сока. Съхранявайте в съд с капак в хладилника. Приемайте по 15-20 капки, 3 пъти дневно преди хранене. Курсът на лечение 3-4 седмици. Рецептата за сок от лук при атония на...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да се предпазите от АлцхаймерКак да се предпазите от Алцхаймер
1
Хората могат да се предпазят от това заболяване. За целта обаче трябва да спазват седем правила. Учените продължават да работят, за да потвърдят със сигурност връзката между тези 7 рискови фактора и болестта Алцхаймер....
Как да се предпазите от простатит?Как да се предпазите от простатит?
Не изпадайте в паника предварително - има прости начини, които могат да ви предпазят от простатит. Какви са те? - Редовно се занимавайте с физически упражнения....
Как да се предпазите от настинкиКак да се предпазите от настинки
Ехинацеята повишава съпротивителните сили на организма към респираторните инфекции, в това число и към грипа....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как се приготвят свински чревца?Как се приготвят свински чревца?
Подходящи комбинации са свински чревца с кромид лук или свински чревца с гъби. Също така можете да приготвите чревцата с вино или стафиди....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....