Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да се справим с агресивен тийнейджърКак да се справим с агресивен тийнейджър
Възпитанието на тийнейджър никога не е лесно, но когато подрастващото дете е агресивно, мисията е почти невъзможна....
Как да се справим с агресивни пчелиКак да се справим с агресивни пчели
Желателно е да го правите още преди да са се ядосали и да са станали агресивни....
Как да се справим с агресивно детеКак да се справим с агресивно дете
Ако едно дете постоянно се държи агресивно, може би си задавате въпроса: Къде греша? Вместо да се самообвинявате за поведението му, използвайте проблема като начин да го научите точно как трябва да се държи....
Как да се справим с агресивно дете?Как да се справим с агресивно дете?
И така, как да се справим с агресивно дете? Говорете с него Ако пробвате да бъдете много сериозни и строги с детето и постоянно го наказвате, не очаквайте промяна....
Как да се справим с гадните колеги?Как да се справим с гадните колеги?
Няма какво да се заблуждаваме – гадни колеги има, имало е и ще има навсякъде. Те няма да изчезнат – номерът е ние да намерим начин да се справяме с тях....
Коледа в чашаКоледа в чаша
Дните около Коледа често се свързват със сняг, мраз и топла напитка. Горещият шоколад е напитка на коята могат да се насладят както възрастни, така и деца....
Коледа в тенджераКоледа в тенджера
Сипете 1 ч.ч. вода и оставете да се задуши. От филето оформете тънки пържолки. Вземете един зелев лист. Поставете от филето, а върху него от плънката. Завийте хубаво на стегната топка....
Булинг на работното място - как да се справим с гадните колеги?Булинг на работното място - как да се справим с гадните колеги?
Това може да бъде трудно, особено ако имате работа с колега, който е враждебен или агресивен. Важно е обаче да сте настоятелни и да отстоявате себе си....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Да се справим с кандидозатаДа се справим с кандидозата
Кандидозата, или наричана още млечница, е вагинална гъбична инфекция. Почти всяка жена поне веднъж в живота си е страдала от кандидоза. Както възрастни, така и деца страдат от кандидоза. Този род инфекции са често срещано...
Как да се справим с контракциите?Как да се справим с контракциите?
Но как да се справим с контракциите, които стават все по-чести и болезнени с напредването на родовата дейност?...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница и маслините....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Защо на Коледа се казва Коледа?Защо на Коледа се казва Коледа?
Макар да е любим и ценен празник за повечето от нас, то малцина са запознати защо Коледа наричаме всъщност Коледа....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Как да се справим с лакомията?Как да се справим с лакомията?
Много често, особено под влияние на стрес, човек се тъпче с каквото му попадне, само и само да си осигури чувство на удоволствие, каквото му дава пълният стомах. Сладкишите пък осигуряват на организма ендорфини,...
Как да се справим със съселитеКак да се справим със съселите
Съселите лесно могат да бъдат сбъркани с катеричка или мишка. Те са със сив или кафяв цвят, с дълга пухкава опашка, бяло коремче и по-светли кръгове около очите. Известни са още като сънливци, защото от октомври до...