Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Градинска чубрица при газове и коликиГрадинска чубрица при газове и колики
Рецептата за запарка с градинска чубрица при газове и колики е от книгата на Теменуга Димитрова и Лидия Димитрова ‐ Лечебни отвари, сиропи и настойки, 2009....
При газове в корема и оригване - анасонов чайПри газове в корема и оригване - анасонов чай
Не се прецежда. Пийте като чай преди обед. Рецептата за анасонов чай при газове в корема и оригване е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005...
Горчив чай против газовеГорчив чай против газове
Залейте 1 супена лъжица от сместа с 1 чаша вряла вода, сложете да ври 3-5 минути. Охладете за 20 минути и прецедете. Приема се по 1 супена лъжица, 15-20 минути преди храненията....
Как да се предпазим от газове?Как да се предпазим от газове?
Понякога газове могат да се образуват при неправилно съчетаване на храните. Ето защо избягвайте да консумирате заедно храни и напитки, които са твърде студени и твърде топли....
Храните, които причиняват газовеХраните, които причиняват газове
Всички храни, съдържащи нишесте, като пшеницата, овес, картофите, царевицата, хляб или макароните, също могат да предизвикат газове, защото излизат непокътнати от тънките черва и стомаха и стават храна на бактериите в...
Смес за чай против газовеСмес за чай против газове
Пие се по 1/2 чаша, 3-4 пъти на ден за премахване на газовете. Рецептата за смес от риган, лайка и ким за газогонен чай е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005...
При газове - корени от магданозПри газове - корени от магданоз
Оставете да кисне за 8-12 часа, прецедете. Вземете по 2 супени лъжици, 4 пъти на ден, 30 минути преди хранене....
Храни, водещи до образуването на газовеХрани, водещи до образуването на газове
Обикновено при прием на храни се образуват газове. Някои храни осигуряват повече образуването на газ в червата по време на храносмилането....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Кои храни увеличават газовете?Кои храни увеличават газовете?
Отделянето на газове е съвсем нормален процес, който се наблюдава при всеки човек. Понякога обаче това се случва по-често и обикновено се дължи на приема на така наречените газообразуващи храни....
Това са храните, които НЕ образуват газовеТова са храните, които НЕ образуват газове
В настоящата статия ще разгледаме храните и напитките, които НЕ образуват подуване и газове и не ни причиняват излишен дискомфорт. 1....
Да се храним правилноДа се храним правилно
Японците се хранят с разнообразни продукти, те консумират до тридесет различни продукта дневно. Според тях всяко ястие трябва да е разноцветно....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....