Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да изпечем кестени?Как да изпечем кестени?
Съставки: 1.3 кг кестени; 150 мл вода; 2 с.л. растително масло; сол на вкус Приготвяне: Измиваме добре кестените, подсушаваме ги и, за да не избухнат, правим напречен разрез на всеки кестен....
Консервирани кестени в сиропКонсервирани кестени в сироп
Колкото повече престояват, толкова по-хубави стават консервираните кестени. Добре е да се изчака да престоят поне 30 дни, преди да се отвори първият буркан....
Супа от кестени и манатаркиСупа от кестени и манатарки
1
Поднасяме с още малко сметана и натрошени парчета кестени тази перфектна супа от кестени и манатарки....
Печени кестени в еър фрайърПечени кестени в еър фрайър
Измийте кестените добре с вода. Отцедете и ги подсушете. На всеки кестен с назъбен нож направете напречен разрез през средата....
Кекс с кестени и тикваКекс с кестени и тиква
Кекс с кестени и тиква - уникален аромат, който трябва да усетите....
Сладкиш с кестени и орехиСладкиш с кестени и орехи
Готовият сладкиш с кестени оставете да постои във изключената фурна на леко отворена вратичка 5-6 минути, а след това извадете от тавата и охладете върху решетка....
Крем от кестени с шоколадКрем от кестени с шоколад
Добавете захарта и сварените и обелени кестени. Прибавете ванилова есенция и оставете сместа да заври. Когато млякото се редуцира, свалете от котлона и пасирайте до гладко пюре....
Патица с Кестени и ПортокалиПатица с Кестени и Портокали
През това време кестените се бланшират. Лукът се нарязва на ситно, единият портокал се бели, реже на късчета и се смесва с лука, кестените, солта, пипера, бахара и розмарина....
Кестени с шоколад и сметанаКестени с шоколад и сметана
Смелете сварените кестени. Внимателно и с постоянно разбиване ги добавете към разбитото на пяна масло. Разтопете шоколада и млякото на водна баня. Залейте кестените и разбъркайте добре....
Крем от кестени с ромКрем от кестени с ром
Сварете кестените в съвсем леко подсолена вода. Обелете ги и ги пасирайте. Отделно разбийте маслото със захарта на гладък крем, добавете рома и пюрето от кестени....
Пуйка с кестени и оризПуйка с кестени и ориз
Кестените се сцепват с нож и се попарват с вряла вода. Оставят се да престоят и после се обелват и нарязват. Маслото се разтопява и в него се сипват оризът и кестените. Разбърква се добре и се залива с бульона....
Крем от кестени и шоколадКрем от кестени и шоколад
Кестените се пекат на 165 градуса 30 минути. Почистват се от кората и ципата и се заливат с вода така, че само да ги покрие. Кипват се и се варят 25 минути, докато не омекнат. Отцеждат се и се пасират....
Яхния с кестени и лещаЯхния с кестени и леща
Прибавете лещата, кестените, водата, дафиновия лист и мащерката. Оставете яхнията да се задушава 35-40 минути на тих огън под похлупак. Овкусете със сол, черен пипер и балсамов оцет и варете още 4-5 минути....
Телешко с кестени в гювечеТелешко с кестени в гювече
Прибираме месото в хладилник за 6 часа да се маринова. Продупчваме кестените с нож и ги пускаме във вряща вода за 5 минути. Изваждаме ги и ги обелваме....
Кестени в мляко по кавказкиКестени в мляко по кавказки
Маслото се смесва с брашното, солта и захарта до еднородна маса, добавя се към кестените и се задушава 2 минути....