Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Да си направим крем за тортаДа си направим крем за торта
3
По желание можем да направим и сироп, с който да полеем блата или просто да използваме по-рядък крем, който да попие в него и по този начин да го сиропира. Всичко зависи кога искаме да консумираме вече готовата торта....
Как да си направим украса за тортаКак да си направим украса за торта
Ако се чудите как да направите вашата торта по-ефектна, ние можем да ви помогнем с няколко идеи....
Как да си направим крокан за тортаКак да си направим крокан за торта
Кроканът за торта представлява оригинална, вкусна и красива поръска за торта, която я превръща в истинска наслада за окото. Перфектният крокан за торта се приготвя с ядки....
Как да направим глазура за тортаКак да направим глазура за торта
3
С глазура се покрива горната част на някои торти, за да изглеждат по-апетитни. Глазурата се нанася с четчица, а след това се суши на фурна, загрята на 60 градуса. Може да глазирате сладкиши....
Как да си направите вкусен крем Пломбир за тортаКак да си направите вкусен крем Пломбир за торта
Това е вкусният крем Пломбир е готов, идеален за украса на торти и мъфини. Вижте още вкусни предложения за: - Икономични торти; - Карамелени торти; - Парфе; - Пандишпанова торта....
Да си приготвим мързелива торта НаполеонДа си приготвим мързелива торта Наполеон
1
Сложете тортата в хладилника за няколко часа, а най-добре е да престои цяла нощ, за да стане още по-вкусна. Разрежете тортата на триъгълници, поръсете с пудра захар и сервирайте....
Да си направим хумусДа си направим хумус
Хумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
Да си направим кичуриДа си направим кичури
3
Кичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
Да си направим ароматизаторДа си направим ароматизатор
Можете да си направите ароматизатор с подръчни средства....
Как да направим перфектната веган тортияКак да направим перфектната веган тортия
Тортия, позната в България и като тортиля, е вид испански омлет, който се приготвя от яйца и картофи. Понякога към основните съставки се добавят нарязани наденички, люти чушки, лук....
Как да направим торта на етажи, за да не се разпадаКак да направим торта на етажи, за да не се разпада
1
Най-важното е да бъдете търпеливи, да си направите успешен план, но и да научите няколко трика. Грешките на другите е най-образователният материал....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да направим шоколадовата панделка за торта?Как да направим шоколадовата панделка за торта?
За да направите шоколадова панделка за торта, първо, трябва да изрежете от ацетатно фолио лентички с различна дължина и ширина, зависи от това какъв размер панделка бихте искали да направите....
Как да направим шоколадови фигурки за торта?Как да направим шоколадови фигурки за торта?
Така че опитайте – вашите торти и вашите вкусови рецептори ще ви благодарят! Вижте и някои страохтни идеи за сладкиш: - шоколадова торта с ягоди; - немска шоколадова торта; - шоколадова веган торта....