Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Да си отгледаме авокадо в саксияДа си отгледаме авокадо в саксия
За да се чувства авокадото добре, почвата трябва да е рохка и да следите да не става плътна. За отглеждане на авокадото се препоръчва смес от градинска пръст, торф и добавка от едър пясък и малко мъх....
Да си отгледаме сами джинджифил вкъщиДа си отгледаме сами джинджифил вкъщи
Корен джинджифил, който макар и да не е в тропиците, може перфектно до се отгледа в сандъче на перваза на прозореца. Отглеждане и грижи за джинджифил У дома джинджифилът е едногодишно растение....
Как да отгледаме авокадо от костилката?Как да отгледаме авокадо от костилката?
А ако сте успяли да си отгледате авокадо, не забравяйте да опитате от нашите безценни рецепти с авокадо....
Как да си отгледаме кълнове?Как да си отгледаме кълнове?
Кълновете от броколи, люцерна и боб, можете да намерите в хранителния магазин, но докато грее слънце, е доста лесно да ги отглеждате у дома....
Как сами да си газираме вода?Как сами да си газираме вода?
Най-удачният начин да се направи газирана вода, и то в домашни условия, е чрез бутилка съдържаща въглероден двуокис. Този метод замества познатия на мнозина метод за газиране с помощта на сифон и специални патрони, пълни...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
Мазнината в съда за пържене трябва да е поне два пръста, при което бухтите се обръщат сами. Котлонът трябва да е на средна температура, за да не прегарят бързо бухтите и да останат сурови отвътре....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Трябва да се получи гъсто лепнещо тесто. Оставя се да почине 10 минути. Бухтичките се пържат в маслена баня и затова в малка касерола се налива олиото....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Да си направим сами герданДа си направим сами гердан
1
Лесно можете сами да си направите гердан, който да е изискан и да изглежда стилно. През това лято са много модерни аксесоарите и дрехите на точки. Сами направете гердан, който да е на точки. За целта ще ви трябва не много...
Да си направим сами буклиДа си направим сами букли
2
Стилът и изискаността се постигат по много начини. Всяка дама желае да изглежда добре по възможност по всяко време. А най- силното й оръжие е косата. Още през Средновековието носенето на перуки или естествени коси с букли...
Да си направим сами вайсвурстДа си направим сами вайсвурст
1
Вайсвурстът е традиционен за Бавария деликатес от месо, наподобяващ българската наденица, но с тази отлика, че има специфичен бял цвят. Оригиналните вайсвурстове са с дължина не повече от 10 сантиметра, като...
Да си опушим сами сланинаДа си опушим сами сланина
Пушена и осолена сланина е едно от любимите мезенца през зимните месеци. Тя се реже на тънки парченца и може да се овкуси с чесън, червен пипер, сол, черен пипер, дафинов лист и карамфилчета. Сланината се опушва...
Отглеждане на авокадо в саксияОтглеждане на авокадо в саксия
Както вече стана ясно, за отглеждане на авокадо е нужно търпение. Плодове може да очаквате след около 4 години....
Как сами да си направим пудра захар?Как сами да си направим пудра захар?
Не си представяме любимите си еклери без обилен слой пудра захар. Истината е, че дори и да не сте любители на сладкишите и тортите, няма как да отречете, че има някои сладки неща, които просто са незавършени, ако по някаква...
Можем ли сами да си направим глюкоза?Можем ли сами да си направим глюкоза?
Глюкозата или т.нар. гроздова захар има най-високият гликемичен индекс сред храните. Тя навлиза в кръвта изключително бързо. Според медиците глюкозата е един от най-важните източници на енергия за човешкия организъм, в частност...
Как да си направим маска от авокадоКак да си направим маска от авокадо
Великолепието на авокадото не се ограничава само до всеизвестното гуакамоле. Богатото на хранителни вещества авокадо се свързва с козметиката още от империите на ацтеките, инките и маите....