Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
3
Как да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
Отглеждане на орхидея Катлея
Условия за отглеждане на Катлея
Перваз на прозореца - изток, юг със засенчване, югозапад. Североизток, север - не се препоръчва....
Торта Орхидеи
В центъра на всяко цветенце по външната част на тортата Орхидеи се поставя захарни перлички....
Как да си отгледаме кълнове?
Кълновете от броколи, люцерна и боб, можете да намерите в хранителния магазин, но докато грее слънце, е доста лесно да ги отглеждате у дома....
Основни правила при отглеждане на орхидея
В цветарските магазини винаги можете да получите съвет за конкретния вид орхидея, както и специален тор, нужен за правилния растеж и отглеждане на орхидея....
Как да подрязваме орхидея фаленопсис?
За да отгледате нова цветоносна дръжка, на орхидеята ще и трябва много повече време.
Няма значение как точно да отрежете дръжката (цветоносът) - под ъгъл или равномерно....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
1
Пържоли Изяж си пръстите
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
С какво да торим орхидея фаленопсис
При подготовка за цъфтеж, тоест при отглеждане на цветни стъбла, растението се нуждае от фосфор и калий, а формулата на тора може да изглежда така 2:6:6. За орхидеи формулата N:P:K не трябва да надвишава 16:8:8....
Митът за Орхидея
Тръгнал Хуан в търсене на тази мистериозна орхидея, но в продължение на дни и седмици не успял да открие орхидея, която да е единствена по рода си....
Милинки Стой си в къщиИзчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно меко тесто и го оставяме да втаса на топло....
1
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
1