Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да прикрием големите уши?Как да прикрием големите уши?
Големите уши са си сериозен козметичен дефект, който всяка жена се опитва да прикрие. Но кои са най-добрите начини за прикриване на големите щръкнали уши?...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да почернеем, за да скрием килограмитеКак да почернеем, за да скрием килограмите
Но може би най-интересният ефект от почерняването, е че то е в състояние да скрие някой и друг излишен килограм и да направи силуета видимо по-строен....
Миши ушиМиши уши
Вреди от миши уши Не прибягвайте до приема на миши уши преди да се консултирате с лекар, тъй като в по–големи дози билката е отровна....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Пържени свински ушиПържени свински уши
Свинските уши се почистват и измиват добре. Варят се в тенджера с вода до готовност. Изваждат се, нарязват се на ивички с дебелина 1 см и се овкусяват със сол, черен и червен пипер. На няколко места се разпределят...
Точени ямболски ушиТочени ямболски уши
Оставя се да втаса за 20-30 минути. Замесва се отново, разделя се на топки и от всяка топка се разточва лист с дебелина около 3 мм....
Сварени свински ушиСварени свински уши
Оставете да изстинат и стегнат. Така подготвени могат веднага да се консумират, поръсени само с подправки (черен или червен лютив пипер, чесън, чили сос), които харесвате....
Пресовани свински ушиПресовани свински уши
Оставят се в хладилника да стегнат, т.е. да се желират, след което могат да се консумират....
Пълнени свински ушиПълнени свински уши
Поставяме на котлона да заврат, като ги припенваме от време на време. Като минат 5-10 минути, поставяме подправките и оставяме да се сварят до готовност. През това време си приготвяме каймата....
Бонбони Заешки ушиБонбони Заешки уши
Бисквитите се смилат. Бадемите се накисват в гореща вода, обелват се и се запичат на 130 г до зачервяване. Разбива се маслото със захарта. Прибавят се разбитото яйце, бисквитите, 1 ч.ч. от орехите, ромът и ваниловата...
Панирани свински ушиПанирани свински уши
2
В тенджера с вряща подсолена вода слагаме добре почистените свински уши и варим до омекване. В купа разбиваме яйцата, добавяме бирата, нарязания на дребно магданоз, брашното и малко сол. Нарязваме ушите на ромбчета...
Печени свински ушиПечени свински уши
Слагайте готовите уши в тенджера с капак, за да останат топли. По желание поръсете биреното мезе с още малко соев сос. Печените свински уши са много вкусни....
Как да скрием разширените пори с грим?Как да скрием разширените пори с грим?
Как да скриете разширените пори с грим? 1. Почистване и хидратация Първото и най-важно нещо, преди да започнете с грима, е кожата ви да бъде чиста и добре хидратирана....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....