Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
2
Изважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено. Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...
Торта Сърцето на левскаряТорта Сърцето на левскаря
1
Валентин на левскарите! Торта Сърцето на левскаря е готова....
Чай от Глог - билката на сърцетоЧай от Глог - билката на сърцето
Чаят от сушени плодове на глог е най-добрият лечител сред билките за сърцето!...
Домашна смес за засилване на сърцетоДомашна смес за засилване на сърцето
От сместа се взема 3 пъти на ден по 1 чаена лъжичка, 30 минути преди хранене. Рецептата за укрепване на сърцето е от книгата на Поля Димитрова - "Лекуване без лекарства", 2012)...
За укрепване на сърцето - червен кантарионЗа укрепване на сърцето - червен кантарион
Запарете за 1 час на топло място и прецедете. Вземете през деня 30 минути преди хранене на равни части. Курсът на лечение е 2-3 седмици. Препоръчва се за подобряване на сърдечната дейност....
Билкова запарка при прескачане на сърцетоБилкова запарка при прескачане на сърцето
Оставете да киснат 2 часа, след което прецедете. Пийте три пъти на ден, като еднократната доза е 1 кафена чашка....
Даниела - момичето, което внася светлинаДаниела - момичето, което внася светлина
На едно младо момиче със стар дух, което побира прекомерно количество доброта и мъдрост в себе си, и иска единствено възможност да ги сподели със света....
Магическа отвара от Невен при аритмия на сърцетоМагическа отвара от Невен при аритмия на сърцето
Запарката трябва да се приготви по следния начин: сложете да заври водата, след което прибавете две лъжици съцветия....
При коронарна болест на сърцето - листа от брезаПри коронарна болест на сърцето - листа от бреза
Приема се по половина чаша, 3 пъти на ден, 30 минути. преди хранене. Курсът на лечение е поне две седмици. Помага при замаяност, коронарна болест на сърцето, атеросклероза....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Ястие Сърцето ми вземиЯстие Сърцето ми вземи
Сърцата се измиват и изчистват, поръсват се с пилешкия бульон и се прибавят към лука. Добавя се соевият сос и виното. Ястието се оставя в микровълновата фурна за 17 мин на пълна мощност....
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)
2
Идва от фондю, (Fondre - фр. ез.) нещо, което се топи при високи градуси....
Топящи се картофи на фурна със самардалаТопящи се картофи на фурна със самардала
3
Пекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
Различното сладко от ягоди, в което ще се влюбитеРазличното сладко от ягоди, в което ще се влюбите
Различното сладко от ягоди, в което ще се влюбите Ягоди - 2.5 кг Захар - 2.5 кг вода- 3.5 ч.ч. Сок от 1 лимон прясна мента-50 г Изсипете половината от приготвената захар в съд за варене на сладко....
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурнаПилешки крилца с топящи се картофки на фурна
Наливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част. На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Момичето, което всички наричаха чудовище, може да е новата Мис ВселенаМомичето, което всички наричаха чудовище, може да е новата Мис Вселена
Заради тях момичето има доста самотно детство и тинейджърски години. Никой не искаше да ми бъде приятел. Всички страняха от мен, а тези, които ми обръщаха внимание, го правеха само, за да ме обиждат....
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТесто за мекици, което не задържа мазнина
Трябва да се предвиди по-голям плик, който се изнася поне 15 минути преди пържене, за да добие тестото стайна температура....
Какво кара сърцето да се усмихва?Какво кара сърцето да се усмихва?
Сърцето на всеки жив организъм е движеща сила, която поддържа живота му. Той ежедневно бие средно около 100 000 пъти, с което изпомпва 2 000 литра кръв....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....