Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Грижи за костюми: Как да ги съхраняваме и почиствамеГрижи за костюми: Как да ги съхраняваме и почистваме
Костюмът е скъпа и елегантна дреха, когато е произведен от качествени материи. Правилната грижа за него е важна, защото той може да надживее своя притежател, ако се съхранява правилно....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да съхраняваме доматите?Как да съхраняваме доматите?
Съхраняване на пресни домати Понякога на пазара се предлагат недостатъчно узрели домати, нуждаещи се от още няколко дни за доузряване....
Как да съхраняваме тученицаКак да съхраняваме тученица
Тученицата не може да се замразява или да се съхранява за по-дълъг период от време. Хубаво е да се яде непосредствено след като се откъсне или да се съхранява в хладилник в отделението за зеленчуци....
Как да съхраняваме динятаКак да съхраняваме динята
2
Как да съхранявате диня 1. За да съхранявате ненарязаните дини, дръжте ги на стайна температура от 18 до 20 градуса....
Как да съхраняваме броколи?Как да съхраняваме броколи?
Ето защо е добре да знаете как можете да го съхранявате за по-дълго време: Съхраняване на броколи в хладилника В най-добрия случай е добре да консумирате броколито непосредствено след закупуването му, но ако плановете...
Как да съхраняваме фрешКак да съхраняваме фреш
Ако смятате да го съхранявате, добавете в него малко лимонов сок, за да се запази светлият цвят на фреша. Ако много добре затворите съда с фреша, можете да го съхранявате в хладилник до 24 часа....
Как да съхраняваме хлябКак да съхраняваме хляб
1
Хлябът трябва да се съхранява на сухо и хладно място, както и да няма контакт със слънчевата светлина. Добре е да се използва кутия за хляб....
Как да съхраняваме ядкиКак да съхраняваме ядки
1
За да ги запазите по-дълго у дома, съхранявайте ги в добре затворени и непрозрачни кутии или буркани. 9....
Как да съхраняваме крушиКак да съхраняваме круши
Крушите се съхраняват по-трудно от ябълки, тъй като имат по-малък срок на устойчивост към температурните промени и влажността....
Как да съхраняваме картофи?Как да съхраняваме картофи?
Картофите се съхраняват на сухо и тъмно, а също така проветриво място, което е недостъпно за студовете. Най-добре се съхраняват картофите в мазе, тъй като там няма постоянна светлина....
Как да съхраняваме морковиКак да съхраняваме моркови
По-зрелите и стари моркови са с по-твърда текстура и се съхраняват най-добре. Как да съхраняваме моркови в хладилник?...
Как да съхраняваме тиквичкиКак да съхраняваме тиквички
Варените тиквички се съхраняват в хладилник до два, три дни. Пържените и маринованите издържат в хладилник максимум до пет дни....
Как да съхраняваме сланинаКак да съхраняваме сланина
Още от нашите прабаби е останала технологията на съхраняване на сланина. Тя трябва да бъде добре осолена и поставена в дървени съдове....
Как да съхраняваме сиренеКак да съхраняваме сирене
2
Можете да съхранявате сиренето в пластмасова кутия. Преди да нарежете сиренето, изплакнете ножа с гореща вода. Така сиренето няма да се троши и ще се съхранява много по-дълго....
Как да съхраняваме медa?Как да съхраняваме медa?
5
Препоръчително е, ако медът се съхранява в буркани, то те да бъдат от тъмно стъкло или да са обвити в тъмна хартия. Това увеличава благотворните свойства на хранителния продукт....
Как да съхраняваме храната?Как да съхраняваме храната?
1
Следните съвети ще Ви покажат как да съхранявате храната си. Какво да съхранявате? Съхранявайте само тези храни, които обичате да консумирате. Няма смисъл да пазите неща, които не са по вкуса Ви....
Как да съхраняваме джинджифилКак да съхраняваме джинджифил
4
- Ако сложите пресен джинджифил в хартиен плик, можете да го съхранявате на хладно, в хладилник, за най-много три седмици....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....