Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Грижи за костюми: Как да ги съхраняваме и почистваме
Костюмът е скъпа и елегантна дреха, когато е произведен от качествени материи. Правилната грижа за него е важна, защото той може да надживее своя притежател, ако се съхранява правилно....
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Как да съхраняваме фреш
Ако смятате да го съхранявате, добавете в него малко лимонов сок, за да се запази светлият цвят на фреша.
Ако много добре затворите съда с фреша, можете да го съхранявате в хладилник до 24 часа....
Как да съхраняваме тиквички
Варените тиквички се съхраняват в хладилник до два, три дни. Пържените и маринованите издържат в хладилник максимум до пет дни....
Как да съхраняваме сланина
Още от нашите прабаби е останала технологията на съхраняване на сланина. Тя трябва да бъде добре осолена и поставена в дървени съдове....
Как да съхраняваме сиренеМожете да съхранявате сиренето в пластмасова кутия.
Преди да нарежете сиренето, изплакнете ножа с гореща вода. Така сиренето няма да се троши и ще се съхранява много по-дълго....
2
Как да съхраняваме хлябХлябът трябва да се съхранява на сухо и хладно място, както и да няма контакт със слънчевата светлина. Добре е да се използва кутия за хляб....
1
Как да съхраняваме медa?Препоръчително е, ако медът се съхранява в буркани, то те да бъдат от тъмно стъкло или да са обвити в тъмна хартия. Това увеличава благотворните свойства на хранителния продукт....
5
Как да съхраняваме храната?Следните съвети ще Ви покажат как да съхранявате храната си.
Какво да съхранявате?
Съхранявайте само тези храни, които обичате да консумирате. Няма смисъл да пазите неща, които не са по вкуса Ви....
1
Как да съхраняваме броколи?
Ето защо е добре да знаете как можете да го съхранявате за по-дълго време:
Съхраняване на броколи в хладилника
В най-добрия случай е добре да консумирате броколито непосредствено след закупуването му, но ако плановете...
Как да съхраняваме джинджифил- Ако сложите пресен джинджифил в хартиен плик, можете да го съхранявате на хладно, в хладилник, за най-много три седмици....
4
Как да съхраняваме ядкиЗа да ги запазите по-дълго у дома, съхранявайте ги в добре затворени и непрозрачни кутии или буркани.
9....
1
Как да съхраняваме круши
Крушите се съхраняват по-трудно от ябълки, тъй като имат по-малък срок на устойчивост към температурните промени и влажността....
Как да съхраняваме картофи?
Картофите се съхраняват на сухо и тъмно, а също така проветриво място, което е недостъпно за студовете.
Най-добре се съхраняват картофите в мазе, тъй като там няма постоянна светлина....
Как да съхраняваме моркови
По-зрелите и стари моркови са с по-твърда текстура и се съхраняват най-добре.
Как да съхраняваме моркови в хладилник?...
Как да съхраняваме тученица
Тученицата не може да се замразява или да се съхранява за по-дълъг период от време. Хубаво е да се яде непосредствено след като се откъсне или да се съхранява в хладилник в отделението за зеленчуци....
Как да съхраняваме динятаКак да съхранявате диня
1. За да съхранявате ненарязаните дини, дръжте ги на стайна температура от 18 до 20 градуса....
2
Как да съхраняваме доматите?
Съхраняване на пресни домати
Понякога на пазара се предлагат недостатъчно узрели домати, нуждаещи се от още няколко дни за доузряване....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....