Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
Котлонът трябва да е на средна температура, за да не прегарят бързо бухтите и да останат сурови отвътре. Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервират се бухти, които се обръщат сами със сирене, мед или домашно сладко. Приятен апетит!...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Бухтички с извара, които се обръщат самиБухтички с извара, които се обръщат сами
В много олио се пържат тези бухтички. Обръщат се сами!...
Как да боядисвате косата си сами?Как да боядисвате косата си сами?
Ако пък съвсем няма на кого да разчитате за помощ и ви се налага да се боядисвате сами, то мисията става почти невъзможна....
Как да се боядисам?Как да се боядисам?
Готови сте, сега вече знаете как да се боядисате сами....
Да се научим да медитираме самиДа се научим да медитираме сами
На 21 май отбелязваме световния ден на медитацията. В забързаните дни забравяме да даваме почивка на ума си. През главата ни минават непрекъснато порой от мисли, нон-стоп кроим планове, обмисляме миналото и бъдещето, като...
Как да се подстрижем самиКак да се подстрижем сами
8
Ако поради някаква причина не можете или не желаете да отидете на фризьор, за да се подстрижете, то единственото, което ви остава е да се подстрижете вкъщи сама. Желателно е преди да започнете да се подстригвате да сте...
Колко често да се боядисваме?Колко често да се боядисваме?
Колко често да се боядисваме зависи от няколко фактора....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да се уважаваме сами повече?Как да се уважаваме сами повече?
Голяма част от неуспехите ни се дължат на това, че не уважаваме достатъчно сами себе си. Когато изпитваме неуважение към собствената ни личност, околните усещат това и също са склонни да ни подценяват и да ни смятат за незначими...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да боядисаме детската стая?Как да боядисаме детската стая?
Раираните стени също могат да бъдат чудесна идея за боядисване на детската стая. Те могат да бъдат много семпли и в същото време елегантни и дръзки....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Да се отървем от зъбния камък самиДа се отървем от зъбния камък сами
Посещението при зъболекар невинаги е приятна дейност и доста често съвсем подсъзнателно или пък действайки с целия си разум се опитваме да я отложим. Когато ни боли зъб, това е невъзможно, но когато става въпрос за почистване...
Внимавайте за тези неща, когато боядисвате косата си сами вкъщиВнимавайте за тези неща, когато боядисвате косата си сами вкъщи
Правилната боя за коса Когато се боядисвате сами и сами закупувате боя от магазина, винаги рискувате да не сте доволни от нея....