Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Голям ХлябГолям Хляб
След като се надигне хубаво и се запече леко отгоре, намаляме фурната на 180 до готовност. Готовият голям хляб трябва да е лек и да кънти при почукване отгоре....
Голям сандвичГолям сандвич
В намазнена тава редим филии стар хляб, ако има нужда, се запълва с късове хляб. Филиите ги намазваме с масло и отгоре слагаме плънката. Пекат се на загрята фурна до готовност на 180 градуса....
Голям дюнерГолям дюнер
10
Първо изпичаме пилешките гърди на тефлонов тиган до готовност. През това време подготвяме останалите продукти - режем краставичката и доматите. Готовото месо режем на парчета. Почистваме скарата, слагаме малко масло на...
Голям зеленчуков волованГолям зеленчуков волован
Отново се мажат с яйце, поръсват се с чиа и се пекат. Плънка: Зеленчуците се нарязват на дребни парчета и се задушават в малко олио. Подправят се със сол, черен пипер и мащерка....
Голям буркан домашна майонезаГолям буркан домашна майонеза
Смесете всички съставки в буркан, като олиото трябва да е студено, за да се разбие добре домашната майонеза. Леко се завърта и издърпва с ножа на миксера. Ииииии голям буркан домашна майонеза - вкусно ми е!...
Голям и бухнал кексГолям и бухнал кекс
В намазнена по-голяма форма за кекс сипете светлата част, отгоре добавете внимателно тъмната и изпечете кекса в загряна предварително на 170 градуса фурна до суха клечка....
Голям гювеч за празнична вечеряГолям гювеч за празнична вечеря
Празът и печените чушки се нарязват, морковите се нарязват на шайби. Свинският врат се нарязва на кубчета, както и картофите. Месото се запържва в дълбок тиган и се прибавят празът, морковите и чушките....
Голям селски козунак на конциГолям селски козунак на конци
6
В дълбока купа се пресява брашно и се оформя кладенче, в което се изсипват яйчената смес, останалото мляко и шупналата мая. Замесва се тесто, което се меси много дълго време докато се образуват мехурчета....
Голям мраморен кекс в таваГолям мраморен кекс в тава
Печем нашия голям мраморен кекс в загрята фурна на 150 °C за около 40 минути, като е добре да проверяваме готовността с клечка....
Голям кравай за здрав кръстГолям кравай за здрав кръст
В средата на тавата поставете ринг, за да получите голям кравай с голям отвор. Намажете усукания кравай с разбитите жълтък, вода и олио....
Свински ребра в голям гювечСвински ребра в голям гювеч
Нарязваме свинските ребра, нареждаме ги в гювеча. Почистваме картофите и ги нарязваме на едри кубчета отгоре, след което добавяме нарязания на дребно домат, нарязаните на филийки моркови, нарязания като за салата кромид...
Как се връзва луканка?Как се връзва луканка?
С много дебел конец се връзва и този край, като задължително се оставя по-дълъг, за да може да се съедини с другия и да се окачат на подходящо място за сушене. Ето, вече знаете как се връзва луканка....
Как се връзва вратовръзкаКак се връзва вратовръзка
Всеки един уважаващ себе си мъж трябва да знае как се връзва вратовръзка. Ако обаче не знаете как четете нататък. Има 5 стъпки за връзването на идеален възел. А ето и кои са те: 1....
Голям козунак с мармалад и стафидиГолям козунак с мармалад и стафиди
Натрошава се маята в топло прясно мляко с лъжица захар и оставяме да шупне, за да се активира. Сипва се в тава с пресято брашно. С миксера се разбиват яйцата, като се отделя 1 жълтък за намазване отгоре....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
3
Ето така се осолява сланина....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Как да изберете шал за зиматаКак да изберете шал за зимата
Прочети още как да връзваме шал или разгледай обявите за шалове....
Как да носим шал на плажа?Как да носим шал на плажа?
Модните експерти са категорични, че и през този летен сезон един от задължителните аксесоари на плажа ще бъде шалът. Той винаги е придавал ефирност, лекота и сексапил на женското тяло. Ако обаче модният аксесоар се поставя...
Как се връзва папийонка?Как се връзва папийонка?
Дори и да не обичате да ходите с по-официални облекла, а по-скоро сте фен на ежедневния стил, това не значи, че не трябва да сте запознати с това как се връзва папийонка или вратовръзка....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
1
Поставя се в брашно и се напудря и от двете страни. В голям тиган се загряват 3 с.л. зехтин и маслото на средна температура. Запържва се месото до златисто и от двете страни, около 6 - 7 минути на страна....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
И тази която аз предлагам е: Към 50 г фина захар се добавя само 1 ч.л. вода. Разбърква се, става на пясък и се слага в голяма решетъчна лъжица....